Cotatiile monedei nationale au deschis usor sub 4,45 lei/euro, iar in prima ora de tranzactionare au variat aproape de acest nivel, intr-o piata linistita, spun dealerii citati de Mediafax.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4485 lei, usor mai jos fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand schimburile se perfectau la 4,4500 - 4,4515 lei/euro.

In prima ora de transfer, cotatiile au fost stabile, iar in jurul orei 10:30 operatiunile se realizau la 4,4480 - 4,4495 lei/euro.

Valutele din regiune consemnau deprecieri usoare, iar bursele europene au deschis vineri in scadere, dupa ce mai multe companii, printre care Kerins si Renault, au raportat vanzari sub estimarile analistilor pentru trimestrul al treilea.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat joi un curs de referinta de 4,4508 lei/euro, in crestere cu 1,3 bani fata de miercuri. In sesiunea precedenta, banca centrala a anuntat o rata de schimb de 4,4378 lei/euro.

Leul s-a depreciat si in raport cu dolarul american, iar rata de schimb a urcat de la 3,2251 lei/dolar la 3,2257 lei/dolar.

In acelasi timp, cursul de referinta leu/franc elvetian a crescut de la 3,6030 lei/franc la 3,6197 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Valutele din regiune consemnau, de asemenea, deprecieri modeste.

Dobanzile afisate vineri dimineata de bancile comerciale pentru depozitele atrase si plasate in lei pe termen de o zi se plasau la 1,5 - 2,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri