Un senator este suspectat ca ar fi protejat gruparea de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 50 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Conform surselor citate, in acest dosar ar fi vizat si un senator, acesta fiind suspectat ca ar fi facut parte din palierul de protectie a gruparii de evaziune fiscala.

Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi (foto), a declarat, luni, la intrarea in Consiliul Superior al Magistraturii, raspunzand unei intrebari, ca nu poate da detalii despre persoanele din acest dosar care detin calitate speciala si care nu au fost audiate.

Kovesi a mai spus ca dosarul este unul complex, in care sunt vizate peste o suta de de firme romanesti si straine, aproximativ 50 de persoane fiind suspectate de coruptie si evaziune fiscala.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac, luni, 160 de perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusa urmarirea penala a 50 de persoane, intre care sunt si angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al DNA, perchezitiile sunt facute la sediile unor firme si la locuinte din Bucuresti si cele cinci judete, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

DNA a precizat ca este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili si angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri