EximBank a acordat companiei iesene GIP EST o finantare de 3,5 milioane de lei pentru derularea unui proiect de investitii in valoare de peste 11 milioane de lei, cofinantat prin Fondul European pentru Pescuit, a anuntat banca.

Proiectul, finalizat recent, a constat in modernizarea unei amenajari piscicole din localitatea Chilia Veche, judetul Tulcea, si a beneficiat de asistenta financiara nerambursabila de 6,4 milioane de lei in cadrul Programului Operational pentru Pescuit 2007-2013, gestionat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"Politica EximBank ramane orientata spre sprijinirea proiectelor derulate cu fonduri europene care contribuie la dezvoltarea competitivitatii companiilor romanesti. Ne dorim sa avem in portofoliu cat mai multe astfel de proiecte - si sunt in analiza si alte solicitari, pentru a sustine astfel atingerea tintei nationale in privinta absorbtiei de fonduri structurale, o resursa generatoare de investitii, locuri de munca si dezvoltare economica", a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

GIP EST a achizitionat in anul 2008 activele din Amenajarii Piscicole Chilia I si a concesionat terenul din acel perimetru, activitatea de baza fiind cresterea crapului si a fitofagului.

”La momentul preluarii activelor de la Chilia, totul era in paragina acolo si a fost nevoie de un efort financiar consistent pentru ca astazi sa avem o amenajare piscicola la nivel european", a spus Dorian Marian, directorul general al GIP EST.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri