Piata romaneasca a cardurilor contactless (fara atingere) se va dubla in urmatorul an, numarul POS-urilor care folosesc aceasta tehnologie urmand sa ajunga la circa 10.000, a declarat Ciprian Nicolae, head of innovation BRD Soc-Gen, in cadrul conferintei Banking 2.0, organizata de wall-street.ro.

Cardurile contactless permit efectuarea tranzactiilor prin simpla apropiere de un cititor, posesorii acestora nefiind nevoiti sa le mai cedeze unui casier sau sa mai introduca PIN-ul daca suma nu depaseste 100 lei.

“In prezent, in Romania, exista 200.000 de carduri contactless si 5.000 de POS-uri care se bazeaza pe aceasta tehnologie. Pe plan local suntem in crestere si ne asteptam ca in 2014 aceasta piata sa se dubleze atat din punct de vedere al implementarii infrastructurii la nivelul comerciantilor cat si din punct de vedere al numarului de carduri emise”, a declarat Ciprian Nicolae.

Potrivit analizelor facute in piata de catre BRD, utilizatorii activi de carduri contacless fac cel putin o tranzactie pe zi.

“Circa 88% din tranzactii se fac in sectorul de transport in comun, iar restul sunt impartite intre industria fast-food, farmacii, supermarket-uri si alti mici comercianti”, a mai adaugat reprezentantul BRD.

In Europa exista in momentul de fata peste un milion de POS-uri contactless, prin intermediul carora se fac 360 milioane de plati. Cele mai multe estimari indica faptul ca pana in 2017 jumatate din POS-urile din Europa vor folosi tehnologia contactless.

Fotografia a fost realizata de Mircea Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri