Dorina Mihailescu a demisionat din calitatea de membru al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, a anuntat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, care a prezentat si calendarul numirii viitoarei conduceri ASF, in urma adoptarii OUG care reduce la 9 numarul membrilor acesteia, scrie Mediafax.

"Am luat act de demisia a doi membri din ASF, inclusiv a doamnei Dorina Mihailescu, care a venit astazi, in calitate de membru", a declarat Dumitrescu marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite.

In 16 octombrie, Daniel Tudor, vicepresedinte ASF, a demisionat, invocand motive personale, atributiile sale fiiind preluate temporar de prim-vicepresedintele Daniel Daianu.

"In conducerea ASF raman noua membri. Procedura se ia de la inceput. Se numesc toti inca o data conform cu legislatia care a fost modificata. Nu au demisionat unii si raman ceilalti. Toti intra in procedura, incep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele si se prezinta in vot, se supun votului plenului", a precizat vicepresedintele Senatului.
Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9.

Modificarea ordonantei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei. "La aceasta sedinta a birourilor permanente reunite am avut cateva chestiuni tehnice. In primul rand a fost vorba despre ASF, in sensul de a se declansa procedura in termen de 15 zile in conformitate cu prevederile legii care a modificat Ordonanta, de adoptare a Ordonantei. Am demarat procedura. Va fi depus raportul pana saptamana viitoare. Saptamana viitoare va fi un Birou Permanent care va stabili cand va fi sedinta comuna pentru a fi numita conducerea ASF", a declarat Cristian Dumitrescu.

El a precizat ca de marti incepe depunerea candidaturilor, urmata de audieri, iar saptamana viitoare se va decide cand va avea loc numirea noilor membri.

Sursa foto: AGERPRES

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri