Moneda nationala s-a depreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de luni, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,4531 lei/euro, cu 1,07 bani peste nivelul de la finalul saptamanii precedente.

In sesiunea de vineri, cursul a fost de 4,4424 lei/euro.

Pe de alta parte, leul s-a depreciat si in raport cu dolarul american, cursul urcand de la 3,3104 lei/dolar la 3,3241 lei/dolar. In acelasi timp, cursul de referinta leu/franc elvetian a crescut de la 3,6107 lei/franc la 3,6129 lei/franc, conform Mediafax.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4420 - 4,4450 lei, aproape de nivelurile de vineri, cand euro era schimbat pentru 4,4440 - 4,4460 lei.

Primele tansferuri au urcat treptat cursul, iar in jurul orei 10:20 operatiunile se perfectau la 4,4520 - 4,4540 lei/euro. Cotatiile au ramas aproape de acest interval in prima jumatate a zilei.

"Imobilitatea leului are si o parte interesanta, intrucat a avut loc pe fondul unor surprize pozitive relativ mari in datele din SUA de saptamana trecuta, ce au crescut probabil numarul participantilor la piata care se asteapta ca reducerea stimulului monetar in SUA sa inceapa mai devreme. Reactia limitata a leului atentioneaza inca o data asupra faptului ca nu exista un risc semnificativ sa vedem o volatilitate ridicata a monedei locale cand banca centrala din SUA va incepe normalizarea politiciii monetare", arata un raport ING Bank transmis luni dimineata.

Dobanzile afisate luni dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au continuat sa fie reduse, de 0,78% - 1,28% pe an. In acelasi timp, randamentele la o saptamana se plaseza la 0,99 - 1,49%.

Dobanzile sunt cu mult sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, aflata la 4% pe an, minim istoric.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri