Cotatiile monedei nationale au inregistrat fluctuatii foarte reduse in prima parte a zilei, aproape de 4,46 lei/euro, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,4619 lei/euro, cu 0,74 bani peste nivelul de marti.

In sesiunea anterioara, cursul a fost de 4,4545 lei/euro, informeaza Mediafax.

Rata de schimb pentru dolarul american a coborat nesemnificativ, de la 3,3267 lei/dolar la 3,3264 lei/dolar. In acelasi timp, cursul de referinta leu/franc elvetian a crescut de la 3,6136 lei/franc la 3,6227 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Cotatiile monedei nationale au deschis aproape de 4,46 lei/euro sesiunea interbancara de miercuri si au inregistrat evolutii reduse in prima parte a sesiunii de tranzactionare, pe volume medii de transfer, potrivit dealerilor.

In jurul orei 13:00, schimburile se incheiau la 4,4610 - 4,4625 lei/euro, in crestere fata de nivelul de la finalul zilei precedente, de 4,4545 - 4,4565 lei/euro.

"Pentru restul acestei saptamani prognozam ca leul va oscila intre 4,43-4,47 lei/euro, cu cifra de crestere economica pentru T3 2013 de maine (joi, n.r) alimentand probabil tendinta de intarire pe care mizam. Ne asteptam ca PIB sa fi crescut cu 1% in T3 2013 in termeni trimestriali ajustati sezonier, usor mai bine decat consensul pietei, de 0,8%", arata un raport ING Bank emis miercuri dimineata.

Valutele din regiune consemnau miscari nesemnificative la jumatatea zilei.

Dobanzile afisate miercuri dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au continuat sa fie reduse, de 0,79% - 1,29% pe an. In acelasi timp, randamentele la o saptamana se plaseza la 0,98 - 1,48%.

Dobanzile sunt cu mult sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, aflata la 4% pe an, minim istoric.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri