In Europa au supravietuit crizei prea multe institutii de credit, a declarat seful Autoritatii Bancare Europene, Andrea Enria, intr-un interviu pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Mediafax.

"Sunt convins ca au fost desfiintate si au disparut de pe piata prea putine banci europene. Abia 40 au disparut, fata de circa 500 in Statele Unite. Guvernele din Europa au vrut sa-si pastreze bancile, iar asta impiedicat procesul de insanatosire", a spus el.

Autoritatea Bancara Europeana a organizat teste de stres pentru institutiile de credit europene in ultimii ani, insa acestea au fost criticate pentru ca nu ar fi fost suficient de exigente.

Europa lucreaza la infiintarea unei uniuni bancare pentru a intari sistemul financiar.

"Sunt necesare mecanisme de decizie europene, in locul comisiilor fomate pentru a lua hotarari in perioade de criza", a spus el.

Banca Centrala Europeana si Autoritatea Bancara Europeana vor evalua soliditatea sectorului bancar al zonei euro, ca preconditie de preluare a supravegherii acestuia, anul viitor. Astfel, pentru a primi "nota de trecere", bancile ar trebui sa aiba o rata de adecvare a capitalului de cel putin 8%. Mecanismul de evaluare a capitalurilor va fi de asemenea mai strict, in conformitate cu criteriile Basel III.

Evaluarile vizeaza cele mai mari 128 de banci din zona euro, iar rezultatele si recomandarile vor fi publicate la sfarsitul procesului de evaluare, in octombrie 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri