Bancile comerciale din Romania, de stat sau private, au acordat in primele noua luni ale acestui an catre persoane fizice 323 de credite cu o valoare de peste un milion de euro, iar cazul imprumutului accesat de fiica presedintelui, Ioana Basescu, nu este unul singular, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Vasilescu a spus ca, in primele noua luni din 2013, bancile au acordat 279 de credite in euro, 30 in franci elvetieni, 11 in lei si trei in dolari, fiecare cu o valoare ce depaseste echivalentul a un milion de euro.

Consilierul guvernatorului BNR a spus ca, in cazul CEC Bank, oferta privind creditul pentru cumpararea de terenuri care prevede o valoare de maximum 700.000 de euro (sau echivalent lei) este asa-zisul „imprumut la raft“, care poate fi accesat printr-o cerere. Dar ca, in functie de nivelul garantiilor si de venituri, se pot face exceptii.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri