Companiile de asigurari cu calitatea de membru UNSAR au cedat in reasigurare, in intervalul ianuarie - septembrie anul curent, pe segmentul de asigurari de incendiu si calamitati naturale prime in valoare totala de 369 milioane de lei (83 milioane de euro), in crestere cu 12% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut (328 milioane de lei).

Spre comparatie, primele brute subscrise in categoria asigurarilor facultative de locuinte s-au ridicat la valoarea de 870 de milioane de lei (196 milioane de euro), in timp ce primele brute incasate au fost de 747 milioane de lei (168 milioane de euro). Ca urmare, asiguratorii care opereaza pe piata din Romania si subscriu asigurari de incendiu si calamitati naturale au cedat in reasigurare aproximativ jumatate din primele incasate de la clienti (49%).

In urma cu exact un an in urma analizei datelor furnizate de cele 26 de societati de asigurare, autorizate sa subscrie riscuri de catastrofa naturala, ASF a concluzionat faptul ca la nivelul industriei de asigurari, dauna maxima probabila bruta se situeaza la aproximativ 12,22 miliarde de lei. Din aceasta suma, peste 90% ar reveni in sarcina reasiguratorilor. Cumulat, cele 26 de societati prezentau, la data mentionata, un excedent de fonduri proprii (incluzand activul net si rezerva de catastrofa neta) de 1,33 miliarde de lei, fata de dauna maxima probabila ramasa in sarcina lor.

Cine este cel mai reasigurat? (cifrele sunt exprimate in lei)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri