Inspectia pe care Banca Nationala a Romaniei a demarat-o la CEC in cazul ce vizeaza acordarea creditului de peste un milion de euro Ioanei Basescu va fi desfasurata riguros, da asigurari Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

"Nicolae Cinteza n-are mama, n-are tata in astfel de situatii. Poate fi prieten cu Ghetea si cu multi din sistemul bancar, dar nu va tine seama de asta. Echipa (n.red.: de control) este formata din lupi tineri, care nu isi risca numele si cariera. Cand se va face control in banca, el va sta in birou, nu va face parte din echipa de control, care este numita prin ordin al guvernatorului BNR", a declarat Adrian Vasilescu, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de Alpha Bank, ARB si BNR.

Nicolae Cinteza, seful Supravegherii BNR, a anuntat ca va initia, la solicitarea Ministerului Finantelor, un control de conformitate la CEC privind creditul acordat Ioanei Basescu, control care va fi inceput saptamana viitoare si finalizat pana la 9 decembrie.

"Asigur opinia publica ca aceasta inspectie va scoate la suprafata tot ce este acolo, daca exista ceva. Imi pun in joc reputatia cand spun asta", mentioneaza Adrian Vasilescu.

In ceea ce priveste posibila sanctiune pe care BNR ar putea sa o aplice in cazul descoperirii unor neregul la CEC, Vasilescu a declarat ca acestea se vor limita la impunerea unei provizionari integrale a creditului contractat de Ioana Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri