Posta Romana va lua un credit de 100 de milioane de lei de la EximBank Romania, bani cu care va acoperi partial sume restante din activitatea de colectare a numerarului (cash collection). Suma este garantata, printre altele, cu veniturile pe care societatea le va obtine din distributia pensiilor, scrie Mediafax.

De asemenea, Posta a garantat creditul cu ipoteca mobiliara asupra conturilor curente prezente si viitoare deschise la EximBank si bilete la ordin in alb, emise de companie in alb in favoarea bancii, aferente principalului, dobanzilor si comisioanelor datorate.

In plus, imprumutul este acoperit si printr-o garantie imobiliara asupra unor imobile din patrimoniul Postei Romane (150% la valoarea evaluata si acceptat de banca), potrivit datelor din caietul de sarcini.

Costul creditului, acordat pentru doi ani, a fost estimat de autoritatea contractanta la 13 milioane lei, calculat in functie de dobanda variabila compusa din ROBOR (rata dobanzii solicitate pe piata interbancara) la trei luni, la care se adauga marja bancii.

EximBank a fost singurul ofertant, conform datelor publicate pe www.e-licitatie.ro. Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri