Banca Comerciala Romana profita de luna cadourilor si incepe sa vanda aur catre clientii de retail, monede si lingouri cu greutatea de pana la 1 kg. Sorin Mititelu, director executiv si manager al departamentului de retail din cadrul BCR a estimat pentru anul viitor vanzari de cateva sute de kilograme pe zona de retail.

BCR a inceput din 2010 sa comercializeze aur, insa pana acum acum vanzarile se faceau prin unitatile de private banking catre o anumita categorie de clienti care solicitau prin precomanda cantitati semnificative, mai mari de un kilogram.

De la inceputul anului, banca a vandut pe segmentul de private banking circa 350 kg de aur catre clienti cu venituri peste medie, in general.

Noul produs lansat in aceasta saptamana se adreseaza clientilor de rand care vor sa tezaurizeze aur sau sa faca un cadou apropiatilor, mizand pe faptul ca "aurul este o marfa ce va avea oricand si oriunde cautare".

Mititelu a explicat ca aurul va deveni acum accesibil pentru orice tip de client, chiar si pentru companii, monedele si lingourile fiind livrabile imediat, insa produsul nu se adreseaza persoanelor interesate de speculatii.

Banca ofera si posibilitatea rascumpararii aurului cumparat, dar cu conditia ca acesta sa fie depozitat la BCR. Practic, un client care cumpara astazi un lingou nu va putea ulterior sa il valorifice prin vanzarea catre banca la o cotatie ulterioara, decat daca este depozitat in seifurile bancii.

BCR percepe un comision de custodie de 0,01% + TVA pe luna, calculat la valoarea aurului plasat in custodie. Comisionul urmeaza sa fie platit integral la semnarea contractului de custodie, in functie de numarul de luni pe care este incheiat contractul de depozitare.

Aurul vandut de catre BCR are 24 de carate si puritatea 999.9% si este furnizat de catre Monetaria statului austriac. BCR are in oferta lingouri de diferite marimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vanduta este cea de 1/10 uncie (3.11g) si 1 uncie (31.10g) - Filarmonica.

Astfel, cea mai mica moneda pe care BCR o ofera la vanzare are o greutate de 3,121 grame si costa 541,08 lei iar cea mai mare are 31,103 grame si costa 4.635,91 lei. Cel mai mic lingou pe care banca il ofera la vanzare are o greutate de 2 grame si costa 368,36 lei iar cel mai mare are 1 kg si costa 143.424,62 lei.

Preturile anuntate de banca sunt indicative si vor fi calculate la momentul achizitiei in functie de cotatia aurului pe piata internationala.

Serviciul de vanzare aur la ghiseele unitatilor va fi disponibil, intr-o prima faza, in 15 unitati din reteaua bancii, raspandite pe tot cuprinsul tarii – Iasi, Cluj Napoca, Brasov, Arad, Craiova, Botosani, Sibiu, Timisoara, Constanta, Oradea iar 5 unitati sunt situate in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri