Moneda nationala s-a depreciat in prima parte a sesiunii interbancare de marti, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta cu 1,06 bani mai ridicat, la 4,4643 lei/euro. In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4537 lei/euro.

Rata de referinta leu/dolar a urcat de asemenea, cu 1,01 bani, de la 3,2324 unitati la 3,2425 unitati. In acelasi timp, cursul leu/franc elvetian a crescut de la 3,6486 lei/franc la 3,6552 lei/franc, scrie Mediafax.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. In debut, euro a fost cotat la 4,46 lei, peste cotatiile de la finalul sesiunii precedente, cand euro a fost schimbat pentru 4,4550 - 4,4580 lei. Primele transferuri au urcat cursul pana la 4,4650 lei/euro. In jurul orei 13:00, operatiunile se perfectau la 4,4635 - 4,4650 lei/euro.

"Deprecierea de dincolo de 4,46 lei/euro din aceasta dimineata ar putea avea drept cauza inrautatirea usoara a sentimentului in pietele externe, insa nu ne asteptam ca leul sa se indeparteze de nivelurile curente, pe fondul precautiei dinaintea concluziilor sedintei de politica monetara din SUA de miercuri", arata un raport ING Bank transmis marti dimineata. Dobanzile afisate marti de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au scazut usor, de la 0,79 - 1,29% la 0,76 - 1,26% pe an. In acelasi timp, randamenetele la o saptamana se plasau la 0,97 - 1,47% pe an.

Dobanzile sunt in continuare mult sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, aflata la 4% pe an, minim istoric. Totodata, dobanzile practicate de bancile comerciale sunt foarte aproape de dobanda la facilitatea de depozit practicata de BNR, de 1% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri