Din cauza neglijentei, a meseriei ori a prostiei putem produce fara sa vrem daune altor persoane si deci sintem buni de plata.
Raspunderea civila fata de terti este o asigurare care acopera daunele produse de o persoana fizica ori o institutie altor persoane prin activitatea pe care o desfasoara, sustine Dan Razvan, directorul sucursalei Bucuresti a firmei ARDAF.

In general, valoarea primei de asigurare este in functie de valoarea asigurarii. Astfel, pentru o asigurare de 50.000 de euro, prima pe care trebuie sa o platim este de 0,25-0,3%, adica 125-150 de euro anual. La o asigurare de 10.000 de euro, valoarea primei ajunge la 25-30 de euro. Totul depinde de ce daune am putea produce semenilor nostri.

Cine trebuie sa aiba asigurare


Asigurarea de raspundere civila fata de terti nu se adreseaza doar persoanelor fizice ci si celor juridice. Spre exemplu, la un restaurant un client cade si-si rupe piciorul din cauza scarilor proaste ori a mochetei vechi. E de ajuns sa ceara daune restaurantului in instanta si acesta va vedea ce inseamna lipsa unei asigurari de raspundere civila. Or, mai grav pentru restaurant va fi daca persoana care are de suferit are incheiata cu o firma de asigurari o asigurare de viata. Va fi bun de plata restaurantul, pentru ca firma de asigurari va dori sa-si recupereze banii pe care i-a cheltuit in spital cu clientul sau. Or, tot pentru restaurante, ne putem referi la un client care sufera o indigestie din cauza mincarii proaste.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4608&art=175&cHash=9318543693

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri