Metropolitan Life a lansat Dr. KID, o asigurare de sanatate dedicata special copiilor, care le ofera celor mici protectie 24 de ore din 24, in situatia diagnosticarii cu o boala grava, in eventualitatea unui accident, a spitalizarii, interventiilor chirurgicale si invaliditatii.

Grija parintilor pentru copii se concretizeaza tot mai des in contractarea unor polite de asigurare pentru cei mici. Conform Metropolitan Life, in portofoliul companiei numarul de astfel de polite s-a dublat anul trecut fata de 2012, prima medie anuala pentru acest tip de asigurare situandu-se in aceasta perioada in jurul valorii de 1.900 lei.

"Am creat Dr. KID pentru a sustine rolul parintilor de a-si creste copiii, protejandu-le sanatatea si de a le oferi educatie. Am tinut cont de preocuparea tot mai mare a parintilor pentru protectia copiilor, dar si de statisticile care arata nivelul crescut al imbolnavirii cu o afectiune grava si al accidentelor la copii. Obligatia noastra morala ca parinti este sa fim pregatiti pentru situatiile neprevazute din viata copiilor nostri, avand solutia potrivita in momentele dificile. Cu Dr. KID, Metropolitan Life ofera parintilor aceasta solutie, atat prin beneficiile unice, cat si prin experienta locala si globala in administrarea riscurilor", a declarat Theodor Alexandrescu, CEO Metropolitan Life.

La nivel mondial, la fiecare 3 minute, un copil este diagnosticat cu o boala grava, conform unui studiu efectuat de Institutul Oncologic din Bucuresti. Din aceeasi sursa, in Romania, zilnic, 35 de copii si tineri cu varsta intre 0 si 26 de ani sunt diagnosticati cu o afectiune grava.

Asigurarea Dr. KID poate fi incheiata fara sa fie necesara o evaluare medicala a copilului sau parintelui, fiind disponibila in patru pachete de beneficii, in functie de nivelul de protectie ales de parinti.

Potrivit lui Theodor Alexandrescu, polita Dr. KID garanteaza primirea sumei asigurate stabilite in cazul in care copilul este diagnosticat cu una din 20 de afectiuni grave, 10 dintre ele avand incidenta cea mai mare in randul copiilor, dar si a beneficiilor oferite in caz de fracturi, arsuri, spitalizare si interventii chirurgicale sau invaliditate permanenta. In plus, Dr. KID protejeaza financiar copilul cu o anuitate educationala pe 5 ani in cazul decesului din accident al parintelui. De asemenea, parintele primeste o indemnizatie si in cazul aparitiei invaliditatii totale si permanente in urma unui accident suferit de acesta.

Mai mult, pentru ca statisticile arata ca 80% din accidentele in care sunt implicati copiii se produc in casa, iar in vacanta copiii sunt mai expusi riscurilor, polita Dr. KID dubleaza beneficiile in cazul in care copilul intampina astfel de situatii dificile in perioada vacantei de vara: fracturi, arsuri sau chiar aparitia invaliditatii permanente. "Asigurarea Dr. KID poate fi incheiata fara sa fie necesara o evaluare medicala a copilului sau parintelui, fiind disponibila in patru pachete de beneficii, in functie de nivelul de protectie ales de parinti.", a mai declarat Theodor Alexandrescu.

Odata cu Dr. KID, Metropolitan Life lanseaza si platforma online Parinti in control parintiincontrol.ro, un spatiu virtual in care parintii pot obtine sfaturi utile si indrumare in legatura cu cele mai frecvent intalnite probleme ale copiilor lor, chiar de la SuperNanny - Irina Petrea. Totodata, platforma cuprinde o sectiune cu cele mai relevante informatii despre provocarile cu care se intalnesc parintii, in functie de varsta copilului, dar si jocuri educative. In plus, parintii pot afla din ce tipologie de parinti fac parte cu ajutorul quiz-ului „Ce tip de parinte esti?” si primesc recomandarile specialistului in functie de rezultatul obtinut.

Metropolitan Life mai detine in portofoliul de asigurari destinate copiilor inca doua produse, Junior Extra si Junior Invest, a caror crestere a fost semnificativa anul trecut, intrucat numarul de polite incheiate, cat si volumul de prime brute subscrise s-au dublat anul trecut in comparatie cu 2012.

"Parintii s-au orientat in special catre asigurarea pentru copii cu economisire garantata, numarul de polite Junior Extra incheiate in 2013 fiind mai mult decat dublu fata de volumul asigurarilor pentru copii cu componenta de investitie, iar varsta medie a copiilor de la care parintii au optat pentru o polita de la Metropolitan Life a scazut la 4 ani. Asadar, interesul pentru protejarea copiilor si asigurarea viitorului lor a crescut semnificativ. Estimam ca la finalul anului 2014, vom avea o crestere de 20% in ceea ce priveste volumul asigurarilor dedicate copiilor", a mai spus Theodor Alexandrescu.

Metropolitan Life, companie rezultata din fuziunea recenta dintre Alico Asigurari si Aviva Asigurari de Viata, este numarul trei in piata de asigurari de viata, cu 16% cota de piata - 11,90% Alico Asigurari si 4,22% Aviva Asigurari, cu experienta de peste 14 ani de activitate pe piata locala de asigurari de viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri