EximBank Romania a semnat astazi un acord de cooperare financiara cu China Eximbank care stabileste cadrul general de cooperare intre cele doua institutii pentru stimularea investitiilor chineze in Romania, urmand astfel cadrul strategic stabilit de Guvern in cadrul Forumului Economic si Comercial China – Europa Centrala si de Est.

”Semnarea acestui acord reprezinta inca un pas spre concretizarea discutiilor purtate in cadrul Forumului Economic si Comercial China – Europa Centrala si de Est, care s-a desfasurat la Bucuresti la finele anului trecut. Urmam astfel cadrul strategic stabilit de Guvern, care fixeaza coordonatele si obiectivele macroeconomice si care ofera posibilitatea tuturor institutiilor implicate sa participe la efortul de stimulare a cresterii economiei nationale. Beneficiind de acest context favorabil si avand in vedere potentialul urias de dezvoltare al relatiilor economice dintre Romania si China, ne exprimam deplina convingere in posibilitatea obtinerii unor rezultate satisfacatoare, vizibile pe termen mediu si lung”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank cu ocazia semnarii acordului de cooperare.

Acordul are drept scop stabilirea si dezvoltarea unei relatii de cooperare pe termen lung pentru promovarea investitiilor chineze in Romania, in special pentru proiecte din domeniul energiei si infrastructurii situate in Romania pe care companiile chineze sa le dezvolte sau in care sa investeasca.

In cadrul vizitei de lucru pe care delegatia EximBank o efectueaza la Beijing vor mai avea loc intalniri cu oficiali ai China Development Bank si ai China Export and Credit Insurance Corporation Sinosure, specializata in acordarea de asigurari pentru creditele de export.

”Vom avea o runda de discutii si cu reprezentantii Ambasadei Romaniei la Beijing pentru identificarea modalitatilor de sustinere a companiilor romanesti in relatia cu parteneri din China. Ne-am propus sa dinamizam si relatia cu atasatii/consilierii economici din ambasade care sunt un activ foarte valoros pe care il putem <exploata> – in sensul bun al cuvantului – pentru consolidarea prezentei companiilor romanesti pe pietele externe. Acestia au capacitatea de a furniza informatii relevante pentru companiile romanesti, iar EximBank actioneaza in mod constant pentru facilitarea dialogului cu mediul de afaceri si transferarea catre acesta a elementelor de context de care este nevoie in fundamentarea deciziilor de business”, a mai spus Halalai.

El a adaugat ca, in contextul in care exportatorii romanii doresc sa diversifice destinatiile de export, piata chineza reprezinta o alternativa, oferind oportunitati extraordinare. Avand suportul EximBank, firmele romanesti pot reduce din deficitul comercial, paleta produselor ce pot fi livrate pe piata chineza putand excede aria celor agroalimentare, mergand catre zonele de nisa cum ar fi produsele de inalta tehnologie si software. EximBank are in portofoliu clienti care au intrat pe aceasta piata si va continua sa ofere suport pentru dezvoltarea acestui segment.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri