Vienna Insurance Group (VIG), compania mama a Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, a inregistrat anul trecut in Romania prime brute subscrise de 373,9 milioane euro, in scadere cu 18,5%, declin cauzat in principal de asigurarile auto.

In zona asigurarilor generale, grupul austriac a subscris pe piata romaneasca prime brute de 301,8 milioane euro, in coborare cu 12,5% fata de nivelul din 2012, potrivit rezultatelor preliminare publicate de Vienna Insurance, scrie Mediafax.

Pe piata asigurarilor de viata, primele subscrise de VIG au toalizat 72,2 milioane euro anul trecut, in coborare cu 36,8%.

Pentru 2012, compania a raportat prime brute subscrise de 459,1 milioane euro in Romania, cu afaceri de 344,8 milioane euro in zona asigurarilor generale, respectiv 114,3 milioane euro pe piata asigurarilor de viata.

"Piata romaneasca este inca dominata de o concurenta partial irationala in privnita preturilor, predominant pe segmentul asigurarilor auto. Din moment ce Vienna Insurance Group nu participa la acest razboi al preturilor, a aparut un trend descendent accentuat in zona asigurarilor auto", noteaza compania.

Vanzarile de autovehicule noi au inregistrat in 2013 al saselea an consecutiv de scadere, ajungand la nivelul din urma cu 13 ani, respectiv circa 82.000 de unitati, dupa un regres de 6,3%, potrivit datelor anuntate marti de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Din acest total, 68.700 au fost autoturisme.

VIG precizeaza ca a inregistrat in Romania o crestere de 6,1% in zona asigurarilor de proprietate si accident, altele decat segmentul auto.

Compania este cel mai mare grup de asigurari din Romania, avand afaceri si in Austria, Cehia, Slovacia si Polonia.

La nivel de grup, primele brute subscrise de VIG au totalizat anul trecut 9,4 miliarde euro, in scadere cu 4,9% fata de 2012, cauzata in principal de restrangerea unor afaceri in Polonia si de reducerea operatiunilor in zona asigurarilor auto in Italia si Romania.

Profitul inainte de taxe a totalizat 350 milioane euro in 2013, afectat de "efecte nerecurente" in Italia si Romania. Ajustat pentru excluderea acestor efecte, profitul operational al grupului a totalizat 580 milioane euro, noteaza VIG.

In Romania, VIG controleaza companiile de asigurari Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri