Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a redus cu peste un punct procentual dobanzile la creditele pentru domeniul locativ, acordate imediat, cu ipoteca si fara ipoteca.

Banca acorda credite in lei pentru domeniul locativ (achizitie, constructie, modernizare etc.) in in conditiile unei dobanzi fixe, incepand de la 4,5% si ia in calcul veniturile a trei codebitori.

Astfel, in primii cinci ani, la creditele in lei pentru domeniul locativ, cu ipoteca, dobanda este fixa, intre 5,5% si 6,9% pe an, in functie de valoarea avansului (intre 0% si 40%). Dupa aceasta perioada, clientilor li se asigura o dobanda fixa, de 4,5% pe an, pentru toata perioada ramasa a creditului (aproximativ 7 – 9 ani).

In ceea ce priveste creditele in lei pentru domeniul locativ, fara ipoteca, in primii cinci ani dobanda este fixa, intre 7,5% si 10,5%, in functie de avans. Si in acest caz, dupa primii cel mult cinci ani, dobanda scade automat la 4,5% si ramane fixa pe toata perioada de rambursare ramasa a creditului (7- 9 ani).

De exemplu, daca o persoana doreste sa modernizeze apartamentul si are nevoie de 30.000 lei, va contracta un credit fara ipoteca cu avans 0% si va achita o perioada de aproximativ 3 ani si jumatate o rata lunara de 665 lei, la o dobanda fixa de 10,5%. Dupa aceasta perioada, dobanda se va reduce automat la 4,5% fixa, iar rata lunara scade la 220 lei, achitata timp de aprox 5 ani. Dupa 8 ani si 5 luni, clientul va achita un total de aproximativ 41.030 lei.

In prezent, RBL acorda credite fara ipoteca pentru valori imprumutate mai mici sau egale cu 60.000 lei, in functie de avans si de produsul ales de client.

In 2013, volumul de credite acordate de Raiffeisn Bnca pentru Locuinte a crescut, fiind cu 44% mai mare fata de 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri