Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat ca reducerea CAS va fi rediscutata cu reprezentantii FMI la sfarsitul lunii aprilie, in baza unui studiu realizat impreuna cu Banca Mondiala, precizand ca aceasta masura se va concretiza.

El a fost intrebat daca reducerea CAS va fi reluata in discutie in vara.

"Nu, la urmatoarea misiune din luna aprilie, la sfarsitul lunii aprilie, pe baza unui studiu care se face impreuna cu Banca Mondiala, este aproape finalizat", a spus liberalul, potrivit Mediafax.

Ministrul a fost intrebat daca a primit asigurari ca masura se va concretiza. "Se va concretiza", a replicat Chitoiu.

El a mai sustinut ca nivelul arieratelor companiilor de stat este depasit in prezent cu 250 de milioane de lei, iar pana la urmatoarea misiune din luna aprilie trebuie redus la valoarea din luna noiembrie.

Chitoiu a precizat ca vor fi alocate fonduri pentru acoperirea arieratelor la CNADNR si la companiile din domeniul transporturilor, iar pentru companiile din industria armamentului se vor gasi solutii de compensare si de reducere a acestora.

Ministrul a mai mentionat ca incasarile la bugetul de stat sunt cu 500 de milioane de lei peste programul asumat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri