Aurom Investment, firma care a adus din Africa de Sud aurul celui mai puternic producator din lume, vrea sa faca lobby pentru ca metalul galben sa poata fi folosit ca garantie in cazul imprumuturilor luate de la banci. Reprezentantii firmei vor sa discute cu BNR despre legislatia care sa permita utilizarea aurului pe post de colateral.

"Clientii vor putea sa foloseasca aurul pe post de colateral pentru imprumuturile contractate de la banci si noi vom cumpara acest aur in caz de insolventa", a spus Alessandro Amato, consilier al Aurom Investment si fondator al retailer-ului de produse de lux Cellini.

Aurom a devenit unic distribuitor in Romania al aurului produs de Rand Refinery, cel mai mare procesator de metal galben din lume, dupa ce a semnat un contract de parteneriat cu distribuitorul companiei sud-africane din Europa de Est.

Rand Refinery a procesat incepand cu 1920 circa 50.000 de tone de aur, aproape o treime din cantitatea totala de aur prelucrata incepand cu Antichitate. Potrivit estimarilor, omul a procesat de-a lungul anilor circa 170.000 de tone de aur, in valoare de circa 57 trilioane de dolari. Desi suma pare imensa, reprezentand un sfert din PIB-ul Statelor Unite, tot aurul procesat din Antichitate pana in prezent ar ocupa volumul unui cub cu latura de 20 de metri.

Reprezentantii Aurom au anuntat ca vor practica si un sistem de buy-back pentru aurul vandut, in conditiile in care vor investi intr-un laborator de certificare, care va permite verificarea puritatii aurului adus spre rascumparare de clienti.

Totodata, Aurom vrea sa ofere si dobanda pentru clientii care isi vor lasa spre folosinta aurul in custodia firmei.

Liviu Dumitrescu, directorul general al Aurom, a estimat ca tranzactiile cu aur in Romania ar putea varia intre 700 si 2.000 de kilograme anual, dar este foarte greu sa vorbesti despre o valoare exacta a pietei.

Deocamdata, in piata activeaza doua banci care ofera spre vanzare aur fizic catre persoane fizice, Aurom urmand sa concureze direct cu acestea pe zona de retail.

Directorul companiei sustine ca este deja in discutii cu o banca pentru a distribui aurul sud-african si ar prefera sa lucreze direct cu institutiile de credit in ceea ce priveste distributia.

“Rand Refinery pune la dispozitia bancilor din Romania aurul fizic de care acestea au nevoie pentru a satisface cerintele clientilor. Piata aurului in Romania se afla in plin proces de dezvoltare iar noi venim sa intampinam acest lucru prin serviciile pe care le vom oferi. Aurom Metal Investment si International Gold Trust, se vor ocupa de distribiutia la nivel european, pentru ca suntem de parere ca investitia in aur este si va ramane o solutie sigura, pe termen lung care nu implica riscurile pietei de capital”, a declarat Liviu Dumitrescu.

La evenimentul de lansare a Rand Refinery de la Bucuresti au participat reprezentantii celor mai importante banci din Romania, ai mediului de afaceri si reprezentanti ai institutiilor statului care lucreaza cu astfel de instrumente financiare.

Afla la ce preturi pot fi cumparate lingourile produse de Rand Refinery si care sunt ofertele concurentilor din zona bancara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri