Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, solicitarea DNA de a pune la dispozitia procurorilor o serie de documente in legatura cu ASF.
Comisia juridica s-a intrunit, marti dimineata, la ora 8.00, pentru a discuta solicitarea DNA, in conditiile in care procurorii cerusera ca documentele sa le fie puse la dispozitie pana la ora 12.00.

Comisia a decis in favoarea solicitarii DNA, cu majoritate de voturi, anunta Mediafax.

Decizia Comisiei juridice va fi transmisa Biroului permanent al Camerei Deputatilor. Luni insa, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zonea, declara ca a fost mandatat de Biroul Permanent sa discute cu procurorul general si ministrul Justitiei in legatura cu solicitarea DNA privind ASF, deoarece modul de comunicare nu este corespunzator, iar Comisia juridica va da un punct de vedere.

"Am primit mandate din partea Biroului Permanent si comitetului liderilor sa am o discutie cu ministrul Justitiei si cu procurorul general. Este pentru prima data dupa foarte multi ani cand procurorul general nu corespondeaza cu Camera Deputatilor, ci printr-un procuror subordonat, si se cere imperativ un document si se atentioneaza ca, daca nu-l trimitem pana maine la ora 12.00, vin ei sa-l ia. Acest mod de comunicare nu este corespunzator cu democratia si statul de drept", a afirmat Zgonea, dupa sedinta Biroului Permanent.

Zgonea a aratat ca toti liderii, indiferent de culoarea politica, sunt "un pic preocupati" de faptul ca votul, amendamentele si dezbaterile din comisii sunt "sub protectia articolului 72 din Constitutie". "Vrem sa stim care este fondul acestui dosar, daca el se refera la articolul 72 din Constitutie, atunci este neconstitutional, daca se refera la alte chestiuni, toate datele vor fi puse la dispozitie, ca de obicei", a adaugat Zgonea.
El a mai spus ca membrii Comisiei juridice vor da un punct de vedere pe aceasta tema.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri