CEC Bank si FNGCIMM au semnat o conventie in urma careia banca va beneficia in urmatorii 2 ani de un plafon al garantiilor in valoare de aproximativ 260 milioane lei, prin care clientii IMM vor putea accesa credite de peste 520 milioane lei.

CEC Bank si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat Conventia de Colaborare in cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, dezvoltat in conformitate cu prevederile OUG 92/2013. Conform Conventiei, CEC Bank va beneficia in urmatorii 2 ani de un plafon al garantiilor in valoare de aproximativ 260 milioane lei, prin care clientii IMM vor putea accesa credite de peste 520 milioane lei in conditii avantajoase de costuri si garantare.

IMM-urile cu cel putin trei ani de la infiintare vor putea contracta de la CEC Bank linii de credit in lei pentru finantarea capitalului de lucru de pana la 5 milioane lei, pe o perioada de cel mult 24 luni, cu posibilitatea prelungirii cu maximum 12 luni. Facilitatea poate fi garantata de stat prin FNGCIMM intr-un procent de maximum 50% din valoarea creditului. Costurile aferente sunt extrem de avantajoase, fiind compuse din dobanda ROBOR 3M + 2,5% p.a., comision de gestiune in valoare de 0,04% p.a. aplicabil lunar la valoarea initiala a liniei de credit si comision de evaluare a garantiilor.

"Am inceput anul in forta, oferind IMM-urilor un produs cu marja de doar 1% aplicata indicelui ROBOR 6M: Creditul de Investitii pentru IMM-uri prin Programul Romano-Elvetian. Continuam acum cu Programul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, prin care oferim costuri mult mai avantajoase decat cele maximale prevazute de legislatie.", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

Practicand dobanzi ce, la indicii actuali, nu depasesc 4% p.a. in cazul creditului acordat prin Programul Romano-Elvetian, respectiv 5% p.a. in cazul creditului acordat conform OUG 92/2013, la care se adauga o retea extinsa de unitati teritoriale si consultanta oferita prin Birourile pentru consiliere IMM-uri si fonduri europene prezente in sucursalele judetene.

Totodata, incepand cu data de 3 februarie 2014, CEC Bank a venit in sprijinul clientilor persoane juridice care au in derulare credite in lei sau care vor sa contracteze astfel de credite, prin reducerea dobanzii de referinta a bancii, denumita Prime Rate (PR), cu 0,80% p.a..

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri