ING Asigurari de Viata a subscris prime de 559,6 milioane de lei in 2013, in crestere cu 2,8% fata de anul precedent, in timp ce profitul brut a fost estimat la 12,1 milioane de lei, de la 29 milioane de lei in 2012, a anuntat asiguratorul.

Potrivit datelor companiei, portofoliul de asigurari incheiate in 2013 a fost cu peste 7% mai mare fata de cel realizat in anul precedent, 73% din numarul total de polite subscrise in acest interval fiind de tip traditional. Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la nivelul de 2,5 miliarde de lei la finele anului trecut, in urcare cu 8% fata de 2012.

In perioada analizata, societatea a platit clientilor indemnizatii de 121,7 milioane de lei pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate, cu 27,3% mai mult fata de anul anterior. Aproape 78% din aceasta suma, respectiv 95,6 milioane de lei, reprezinta beneficii platite pentru contracte ajunse la maturitate, potrivit Mediafax.

La finalul anului, ponderea contractelor de tip traditional in totalul portofoliului in vigoare era de 49%, cu doua puncte procentuale mai mult comparativ cu 2012.

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 1,25 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,6 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

"Am incheiat anul 2013 cu rezultate pozitive atat pe segmentul de asigurari de viata, cat si pe cel de pensii private facultative. Portofoliul de asigurari noi incheiate anul trecut a fost cu 7% mai mare fata de cel realizat in 2012 si, pe fondul interesului pentru produsele traditionale, volumul de prime subscrise s-a majorat cu circa 3%. Privim ca semnale pozitive scaderea cu 6%, comparativ cu anul trecut, a numarului de contracte care s-au incheiat inaintea termenului stabilit initial si increderea cu care ne investesc clientii ale caror contracte ajung la maturitate", a declarat intr-un comunicat directorul general al ING Asigurari de Viata, Marius Popescu.

Anul trecut, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut estimat de 12,1 milioane lei, comparativ cu 29 milioane lei in 2012.

"Rezultatul obtinut este superior celui bugetat si reflecta investitiile realizate pentru lansarea de noi produse (UNA de la ING si NEXT), pentru programele de formare si dezvoltare a fortei de vanzare (Sales Force Academy) si pentru continuarea proiectelor in vederea alinierii la noile standarde de raportare in domeniul asigurarilor (Solvency II)", se spune in comunicat.

Datele ING arata ca prima anualizata medie pentru contractele incheiate in perioada de raportare a atins 1.543 lei, de la 1.580 lei in urma cu un an. De asemenea, suma asigurata medie pe contract incheiat in perioada de raportare a scazut de la 49.501 lei, in 2012, la 41.629 lei, in cursul anului pecedent.

ING Asigurari de Viata este cel mai mare asigurator local de profil in functie de rezultatele subscrierii in 2012. Asiguratorul roman este parte a grupului financiar olandez ING si activeaza pe piata romaneasca din 1997.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri