Sunt de acord cu stabilirea unor amenzi colosale pentru soferii care nu respecta legea, in traficul auto. Din cauza alcoolului si a vitezei excesive la volan, in fiecare zi, la Asirom primesc peste 180 de dosare de dauna pe asigurarile auto, pentru care sunt solicitate despagubiri si de 5 mil. euro, a afirmat Mariana Diaconescu, presedinte Asirom VIG.

"Innasprirea amenzilor pentru traficul auto ar reduce numarul accidentelor si ar responsabiliza mai mult soferii romani. Sunt de acord cu amenzile colosale care se vehiculau, deoarece nu se poate ca un tanar de nici 30 de ani sa aiba o alcoolemie de doi la mie si sa conduca. Vad multe dosare de daune ingrozitoare avand drept cauze alcoolul, substantele interzise, viteza excesiva, cu masini strivite, cu oameni grav raniti sau chiar morti", a spus Mariana Diaconescu (foto).

Declaratiile au fost realizate la evenimentul "Un weekend cu presa economica", organizat de revista Piata Financiara si Finmedia, la Sinaia.

Din cele 180 de dosare de daune in medie, mai mult de 60% sunt CASCO (aproximativ 100 de dosare), iar 40% pe RCA, potrivit presedintelui Asirom, care a adaugat ca rata de respingere a dosarelor de dauna se situeaza in general la 8%.

"De obicei ajungem la o solutionare amiabila cu clientul in privinta despagubirilor, aceasta fiind si cea mai recomandata metoda, pentru ca in Instanta procesul este anevoios, dureaza ani de zile si implicit costurile sunt foarte mari. In cazul Asirom, rata solutionarii amiabile se situeaza la peste 65%.", a mai spus Mariana Diaconescu. Conform managerului, dauna medie la nivelul pietei pe despagubiri materiale ajunge la 4.500 euro, in timp ce pentru daune morale la 60.000 de euro.

Ea a adaugat ca, in cazul Asirom, tarifele practicate la RCA se coreleaza cu nivelul daunelor achitate si cu structura portofoliului, iar prima medie ajunge la aproximativ 700 de lei. "Din punctul nostru de vedere, al asiguratorilor, daca situatia prezentata se va mentine (nivelul ridicat ascendent al daunelor morale si lipsa de responsabilitate la volan) in viitor, prima medie pe RCA va trebuie sa creasca serios. Nu acopera sub nici o forma despagubirile pe care trebuie sa le platim in prezent".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri