Misu Negritoiu, presedintele ING Bank Romania, comenteaza pe blogul sau declaratiile facute sapamana trecuta de guvernatoul BNR Mugur Isarescu, in care acesta a vorbit despre posibilitatea ca Romania sa adopte euro.

"Saptamina trecuta, o declaratie socanta emanata de sub cupola celei mai vechi institutii de invatamant superior (Universitatea Bucuresti), in fata protipendadei politice a zilei si a elitei gandirii economice a momentului, ne anunta ca Romania ar putea adopta Euro maine, dar numai pentru Bucuresti si judetul Ilfov (?!) insa nu pentru zonele de peste 100km departare. Pare ca nu mai conteaza evolutia tarii in ansamblu, ci trebuie asteptat sa fie pregatita si “celebra” localitate Las Fierbinti (din serialul TV care ridiculizeaza viata rurala). Adica un fel de “ad calendas graecas”, desi este mentionat si un interval optim (2021-2023), dintr-o perspectiva de “liniste politica” ;-).

Surprinderea este cu atat mai mare cu cat, pana recent, atat Presedintele cat si BNR au sustinut cu consecventa (inclusiv dupa criza financiara din 2008) obiectivul programatic de adoptare a monedei Euro in anul …2015! Tinta era, cel putin tehnic, total nerealista, dar am inteles la timpul respectiv ca Romania are nevoie de o ancora pentru disciplinarea decidentilor politici in gestionarea banului public si de mobilizarea natiunii in jurul unor obiective majore. De ce a disparut intre timp aceasta nevoie e mai greu de inteles.

Cititi comentariul integral pe blogul lui Misu Negritoiu


Sursa foto: blog Misu Negritoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri