Acodaren, asociatia concesionarilor marcilor Dacia, Renault si Nissan, va continua sa primeasca in service-uri pentru reparatii masini de la Astra Asigurari, orice marca, cat timp nu exista un risc major de neincasare.

"Nu este corect ca reparatiile sa fie suportate de catre proprietarii autoturismelor, mai ales ca in marea lor majoritate se gasesc fara vina in postura de pagubit. Inaintea grijilor proprii trebuie pusa grija fata de client si credem ca astfel trebuie, sau ar trebui sa fie, privite lucrurile.", spune Marius Ghiban, director Acodaren.

La declansarea procesului de redresare fiananciara a asiguratorului Astra, unele service-uri au anuntat ca nu vor mai repara masini asigurate de Astra si clientii vor trebui sa plateasca din buzunarul propriu reparatiile. Service-urile care au decis sa nu mai primeasca masini asigurate de Astra au justificat aceasta masura prin riscul de neplata al facturilor, risc datorat intrarii Astra sub administare speciala in 18 februarie, precum si a restantelor pe care Astra le are deja fata de ei.

Fata de acest risc, Acodaren considera ca "in etapa actuala a procesului de redresare financiara nu exista risc de neincasare. Aceasta a fost concluzia noastra dupa intalnirea pe care am avut-o cu KPMG Advisory si boardul Astra, concluzie care cred ca transpare si din comunicatul de presa al administarorului special."

Administratorul special numit de ASF in data de 18 februarie - KPMG Advisory - a transmis luni 24 februarie urmatorul comunicat: "In acest moment, administratorul special analizeaza situatia Astra si ia masurile urgente pentru stabilirea prioritatilor de actiune, cu informarea si consultarea ASF. Continuarea platilor catre asigurati (clienti) si partenerii de afaceri a fost preocuparea principala a administratorului special, astfel incat primele operatiuni au fost deja facute in decursul zilei de joi."

Ca urmare, "vom continua sa primim masini de la Astra, orice marca, cat timp nu exista un risc major de neincasare. Incercam sa masuram cat mai corect riscul si daca va deveni major, vom lua o alta decizie pe care o vom comunica. Speram insa, spre binele sistemului de asigurari in general, sa nu fie cazul.", afirma Marius Ghiban, director Acodaren.

Acodaren este asociatia concesionarilor marcilor Dacia, Renault si Nissan din Romania, reprezinta peste 60 de societati si peste 100 de puncte de vanzare si service la nivel national. Infiintat in 2006, Acodaren este una dintre cele mai vechi si mai mare asociatie de deleri auto din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri