Solicitarile beneficiarilor politei RCA Omniasig VIG pentru autocarul implicat in accidentul din Muntenegru din iunie 2013 depasesc rezerva maxima de 5 milioane de euro stabilita prin lege si alocata de asigurator in urma acestui eveniment.

"Omniasig Vienna Insurance Group a luat act de finalizarea cercetarilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind tragicul accident rutier produs la data de 23 iunie 2013, in Muntenegru. Autocarul implicat in accident era asigurat de Omniasig, printr-o polita de raspundere civila auto obligatorie (RCA) si o polita de asigurare facultativa Casco", se arata intr-un comunicat al asiguratorului, potrivit Mediafax.

Autocarul a apartinut firmei Gregory Tour. In urma accidentului si-au pierdut viata 18 persoane, printre care si soferul autocarului, iar alte 29 au fost ranite.

In urma accidentului, Omniasig a primit 40 avizari de dauna in baza politei RCA, avizari aferente pasagerilor autocarului si unui cetatean din Muntenegru, pentru riscurile de vatamari corporale si deces, o avizare pentru daunele provocate amenajarilor stradale din Muntenegru si 38 avizari de dauna in baza politei Casco, pentru riscurile de accidente persoane si deteriorarea bagajelor.

Pentru polita RCA legislatia stabileste un plafon maxim al despagubirilor de 5 milioane de euro pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate.

"Drept urmare, compania a alocat rezerva maxima de 5 milioane de euro, suma totala in care se vor incadra toate despagubirile de aceasta natura generate de respectivul eveniment. Intrucat sumele solicitate pana in acest moment de catre beneficiarii politei RCA sau de reprezentantii lor depasesc limita stabilita de lege, Omniasig face toate demersurile pentru solutionarea cat mai rapida a cererilor de despagubire", se arata in comunicat.

In baza politei Casco, procesul de plata a despagubirilor este in desfasurare, pentru riscul de accidente persoane si deteriorarea bagajelor.

"Plata despagubirii aferente autocarului avariat in accident este in curs de solutionare. Mentionam ca pentru riscul de deces, pe aceasta polita, suma asigurata per persoana este de 1.000 euro, iar pentru riscul de distrugere a bagajelor, suma asigurata per persoana este de 500 euro", se mai spune in comunicat.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman.

Societatea este al doilea jucator pe piata locala a asigurarilor dupa nivelul subscrierilor din 2012. VIG mai detine pe piata romaneasca BCR Asigurari de Viata si Asirom. Omniasig are un capital social de 439,64 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri