Grupul german Allianz a subscris anul trecut in Romania prime brute din asigurari generale de 209 milioane de euro, in crestere cu 2,4% fata de 204 milioane de euro in anul anterior, avansul fiind sustinut de segmentul de proprietate si accident.

Primele brute inregistrate din asigurari de proprietate si accident au avansat de la 181 milioane de euro in 2012 la 186 milioane de euro, potrivit datelor publicate joi de grup, noteaza Mediafax. Pe segmentul asigurarilor de viata si sanatate, primele brute au stagnat la 23 de milioane de euro.

Primele nete au crescut cu 5% in intervalul analizat, de la 156 de milioane de euro la 164 milioane de euro. Astfel, pe proprietate si accident, Allianz a obtinut in Romania anul trecut prime nete de 150 de milioane de euro, fata de 143 milioane de euro in anul precedent, in timp ce pe asigurari de viata si sanatate, avansul a fost de 1 milion de euro, la 14 milioane de euro. Profitul operational inregistrat in Romania a crescut de la 1 milion de euro in 2012 la 6 milioane de euro anul trecut, ca urmare a rezultatului semnificativ mai bun al asigurarilor pentru proprietate si accident.

In trimestrul al patrulea, primele brute subscrise pe asigurari generale au urcat de la 52 de milioane de euro in 2012 la 56 de milioane de euro anul trecut. Asigurarile de proprietate si accident au inregistrat crestere, iar cele de viata si sanatate au stagnat. Primele nete au avansat in aceasta perioada de la 37 milioane de euro la 41 milioane de euro, cresterea fiind sustinut integral de afacerile de proprietate si accident.

Allianz a obtinut in trimestrul al patrulea castig operational de 1 milion de euro, fata de o pierdere de 2 milioane de euro in aceeasi perioada a anului precedent. La nivel de grup, veniturile totale au crescut cu 4,1% anul trecut, la 110,8 miliarde de euro, cu un avans de 3,4%, la 26,8 miliarde de euro in trimestrul al patrulea. Profitul a crescut anul trecut cu 14,6%, la 6 miliarde de euro.

Pentru trimestrul al patrulea, grupul german a raportat profit net de 1,26 miliarde de euro, in urcare cu 1% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Rezultatul s-a situat sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, care anticipau 1,31 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri