Compania de credite de consum Provident Financial Romania, filiala locala a grupului britanic International Personal Finance (IPF), a depasit pragul de 300.000 de clienti activi in ultimul trimestru din 2013, in crestere cu 17% comparativ cu nivelul raportat in decembrie 2012.

In luna septembrie a anului trecut, IPF a lansat operatiunile pe piata din Bulgaria, folosind infrastructura si resursele de management deja existente in Romania. Compania are in prezent patru sucursale in Bulgaria si aproape 200 de angajati si de agenti care deservesc circa 2.400 de clienti.

Valoarea totala a imprumuturilor emise in 2013 in ambele tari s-a apropiat de 105 milioane de lire sterline (127,5 milioane de euro), in timp ce veniturile au crescut la 67 de milioane de lire sterline (peste 81 de milioane de euro). Profitul operational brut al Provident Financial Romania, conform standardelor internationale de raportare financiara IFRS, a fost de 5,6 milioane de lire sterline (circa 6,8 milioane de euro). Investitiile in lansarea si extinderea operatiunilor in Bulgaria s-au ridicat la 2,5 milioane de lire sterline (peste 3 milioane de euro).

"Investitiile importante pe care le-am realizat in 2013, un an in care am observat imbunatatirea conditiilor macroeconomice si stabilizarea increderii consumatorilor, ne vor ajuta sa obtinem rezultate in crestere in anii urmatori, atat din punct de vedere al numarului de clienti, cat si al valorii imprumuturilor emise. Am continuat sa ne extindem operatiunile in zone noi si testam mai multe posibilitati care ne vor permite sa dezvoltam portofoliul de produse. Printre acestea, se numara credite cu perioade mai lungi de rambursare sau programe care recompenseaza clientii fideli inclusiv prin reduceri ale costului imprumuturilor", a declarat Ivo Kalik (foto), directorul general al Provident Financial Romania.

In 2013, compania a deschis puncte noi de lucru in judetele Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Caras-Severin, Tulcea si Salaj. In cei opt ani de prezenta in Romania, Provident a investit peste 205 milioane de euro si a contribuit la bugetul de stat cu taxe in valoare de peste 30 de milioane de euro.

Provident este o societate financiara care ofera serviciul optional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul caruia clientii pot primi banii in 48 de ore chiar la ei acasa si unde un agent ii va vizita apoi pentru incasarea ratelor. Compania are acum peste 850 de angajati si colaboreaza cu peste 4.200 de agenti independenti in 80 de orase din tara.

Grupul IPF a anuntat pentru 2013 o crestere cu 7% a numarului de clienti, ajungand la aproape 2,6 milioane in cele opt tari unde este prezent.

Valoarea imprumuturilor emise la nivel de grup a depasit anul trecut pragul de 1 miliard de lire sterline (peste 1,2 miliarde de euro), in crestere cu 15% fata de anul precedent, in timp ce veniturile IPF au fost de aproximativ 747 de milioane de lire sterline (circa 907 milioane de euro), cu 11% mai mult decat in 2012. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune si una dintre cele mai puternice 250 de companii internationale listate la Bursa din Londra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri