Erste Bank, impreuna cu Banca Comerciala Romana si BERD, vor asigura fondurile necesare construirii parcului eolian Crucea Nord de 108 MW, situat in zona Dobrogei, pe tarmul romanesc al Marii Negre, informeaza banca austriaca. Proiectul este dezvoltat de compania germana STEAG GmbH.

Erste Bank are rolul de aranjor principal mandatat, acordand o finantare de 49 milioane euro alaturi de BERD intr-o structura paralela de credit la termen, in timp ce BCR asigura o facilitate de credit de 27 milioane euro pentru a asigura necesarul de finantare pe parcursul procedurilor de recuperare a TVA.

De asemenea, Erste Bank indeplineste rolul de agent de sindicalizare si securitate, precum si de furnizor unic al acoperirii riscului pentru beneficiarul imprumutului. Facilitatea de credit comercial oferita de Erste Group beneficiaza de acoperire din partea agentiei daneze de asigurare a creditelor de export Eksport Kredit Fonden.

Imprumutul sindicalizat are o scadenta de 14 ani, inclusiv perioada de constructie, si prezinta diverse elemente de finantare structurata.

Crucea Wind Farm S.A. este detinuta integral de STEAG GmbH, unul dintre cei mai importanti producatori de energie din Germania.

’’Suntem bucurosi sa vedem concretizarea tranzactiei pentru parcul eolian Crucea Nord. Acesta este primul nostru proiect in Romania si este rezultatul unei colaborari foarte bune dintre STEAG si EBRD, EKF, Erste, BCR’’, a declarat Michael Baumgärtner, CFO STEAG GmbH.

Costurile totale ale investitiei se ridica la aproximativ 200 milioane euro. Parcul eolian Crucea Nord va fi format din 36 de turbine eoliene de cate 3 MW, furnizate de producatorul danez de turbine Vestas. Vestas Romania si EnergoBit sunt contractorii care vor furniza celelalte elemente ale infrastructurii parcului eolian. Constructia parcului eolian se afla intr-un stadiu avansat, acesta fiind programat sa intre in exploatare comerciala la sfarsitul anului 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri