Societatile de brokeraj in asigurari au intermediat anul trecut aproape jumatate din valoarea primelor brute subscrise de companiile de asigurari, in crestere cu peste 3 puncte procentuale fata de 2012, conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Primele intermediate de brokerii de asigurare au insumat 3,88 miliarde de lei, in crestere nominala cu 7,77% fata de anul precedent, la un grad de intermediere de 46,84%. Defalcat, pe clase de asigurare, asigurarile non-viata au generat 97,7% - 3,77 miliarde lei - din totalul afacerilor brokerilor, restul revenind politelor de viata.

In ceea ce priveste veniturile din activitatea de brokeraj, acestea s-au majorat cu 6,52%, pana la 773,03 milioane lei. La data de 31 decembrie 2013, pe piata de asigurari din Romania erau active 596 companii de brokeraj in asigurare.

Citeste si: Piata asigurarilor a stagnat in 2013, iar ponderea in PIB a coborat la 1,3%

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri