Nicolae Danila, fost presedinte al BCR in perioada 1999-2007 si, din 2009, membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale (BNR), a fost nominalizat de PSD la sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), au declarat pentru wall-street.ro surse din piata.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca a discutat cu guvernatorul Mugur Isarescu pentru a gasi o persoana "nepolitica" si cu suficienta experienta si prestigiu pentru conducerea ASF, aratand ca au fost luate in discutie mai multe nume insa nu s-a luat inca o decizie.

Pe de alta parte, surse din piata au relatat ca PSD si premierul Victor Ponta l-au desemnat deja pe Nicolae Danila (foto) sa ocupe functia de presedinte al ASF lasata vacanta de Dan Radu Rusanu, dupa demisia de la inceputul acestei luni.

Conform surselor, PSD nu doreste insa sa-si asume oficial aceasta numire luand in considerare scandalul din jurul Autoritatii cu privire la companiile Astra Asigurari si Carpatica Asig. Ca urmare, ar urma ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sa-l anunte oficial pe Nicolae Danila. De altfel, managerii din piata asigurarilor au declarat pentru wall-street.ro ca si-ar dori la conducerea ASF o persoana din industria bancara, deoarece "in mediul bancar nu a ajuns caracatita din asigurari."

"Marea bomba acolo si am inteles ca sute de milioane de euro fraudati sunt la Astra si la domnul Adamescu. Si acum probabil au interpretat ca ce i se intampla lui Rusanu are legatura cu asta. Important ca acolo trebuie aplicata legea, daca e adevarat tot ce am fost noi informati despre acele uriase fraude trebuie in mod sigur facuta curatenie in domeniul asigurarilor", a adaugat Ponta.

Danila a fost presedintele BCR in perioada 1999-2007, iar din 2009 este membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale. Anterior, Nicolae Danila a fost administrator la fosta Bancorex, pana la momentul lichidarii bancii in luna noiembrie 1999.

Parlamentul trebuie sa valideze pana pe 3 aprilie 2014 noul presedinte al ASF, despre care Victor Ponta a declarat ca este necesar sa fie "o persoana evident nepolitica, cu suficienta experienta si prestigiu in domeniu, care sa asigure conducerea unei institutii care a fost extrem de afectata in ultima vreme", dupa ce Dan Radu Rusanu a fost arestat in dosarul Carpatica Asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri