Banca Comerciala Carpatica (BCC) a acordat o finantare in valoare de 7 milioane euro companiei TINMAR, unul din cei mai mari comercianti privati de electricitate din Romania, pentru o investitie realizata in domeniul energiei verzi, respectiv o centrala fotovoltaica de 8,5 MWp putere instalata.

Proiectul face parte dintr-un parc dezvoltat pe o suprafata de 18 hectare in comuna Bucsani, judetul Giurgiu ca parte a unui unui proiect solar mai mare de 18,5 MWp putere instalata - unul dintre cele mai mari din Romania, inaugurat in iunie 2013.

Compania principala din cadrul grupului - Tinmar-Ind - este o companie infiintata in anul 2001 avand capital integral privat romanesc, obiectul principal de activitate fiind comercializarea energiei electrice. In ultimii 2 ani, grupul a dezvoltat un numar de 6 parcuri fotovoltaice, insumand 50 MWp putere instalata, parcul de 8,5 MWp fiind dezvoltat de Martin Solar Energy - o companie din cadrul grupului.

"Prin actiuni de acest gen, venim in intampinarea nevoilor de finantare ale partenerilor nostri astfel incat acestia sa isi poata dezvolta business-ul. In ultima perioada companiile romanesti au aratat un interes crescut fata de produsele noastre bancare, de la inceputul anului volumul de credite acordat de Carpatica fiind in crestere", a declarat Johan Gabriels (foto), CEO Banca Comeciala Carpatica.

TINMAR, unul din cei mai mari comercianti privati de electricitate din Romania, a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 350 milioane de euro.

"Aceste investitii in parcuri solare reprezinta pentru noi continuarea implementarii strategiei de dezvoltare a capacitatilor proprii de productie energie electrica. In continuare suntem interesati de dezvoltarea de noi capacitati de productie de energie pentru asigurarea unui mix energetic cat mai diversificat care sa asigure clientilor nostri o predictabilitate cat mai ridicata fata de fluctuatiile de pret al energiei electrice pe termen scurt, mediu sau lung", a declarat Adrian Pavelescu, director departament energie regenerabila, Tinmar Group.

Banca Comerciala Carpatica este o institutie financiara cu capital social majoritar romanesc, ale carei actiuni sunt listate la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti. Banca Comerciala Carpatica a fost infiintata la Sibiu in data de 15 iulie 1999. In prezent, banca detine o retea teritoriala vasta acoperind toate judetele tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri