Allianz-Tiriac Asigurari estimeaza ca primele subscrise in acest an vor trece de 950 milioane de lei, in crestere cu 2,5% fata de 2013, cand veniturile companiei au insumat 926,5 milioane de lei, a estimat directorul general al companiei, Remi Vrignaud, intr-un comunicat.

"Sub aspectul dimensiunii afacerilor, tinta noastra pentru 2014 este sa ajungem la venituri din prime de peste 950 milioane de lei. Tinand cont de gradul ridicat de volatilitate a pietei, asumarea acestei poiectii are o conditionalitate: sustenabilitatea. In privinta profitabilitatii, ne-am stabilit drept obiectiv mentinerea tendintei de imbunatatire a profitului operational", a declarat Vrignaud (foto), potrivit Mediafax.

Potrivit datelor neauditate ale companiei, calculate conform standardelor internationale de contabilitate, subscrierile Allianz-Tiriac au atins 926,5 milioane de lei anul trecut, in urcare cu 2% fata de 2012. Cresterea a fost sustinuta de evolutia pozitiva a segmentului de asigurari generale, a carui pondere totalul veniturilor s-a situat la 88,9%. Afacerile de asigurari de viata au stagnat, avand o contributie de 11,1% la realizarea subscrierilor din 2013.

Cifrele anuale preliminate indica realizarea unui profit operational consolidat de 28 milioane de lei, rezultat de peste patru ori mai mare decat cel raportat in 2012, de 6,6 milioane lei.

Evolutia pozitiva a acestui indicator se datoreaza in principal imbunatatirii rezultatelor tehnice pe segmentul asigurarilor generale - clasele auto.
"Am incheiat anul 2013 cu rezultate pozitive, mai ales daca ne raportam la context, care in continuare este solicitant, atat la nivel local, in Romania, cat si la nivel global. Suntem multumiti de faptul ca am reusit sa facem pasi mari in directia imbunatatirii profitabilitatii, in conditiile in care si volumul afacerilor a consemnat un plus. Inregistram o situatie excelenta din perspectiva indicatorilor de siguranta financiara", a spus Vrignaud.

Pe segmentul asigurarilor generale, Allianz-Tiriac a subscris prime de 823,7 milioane de lei, cu 2,1% mai mult fata de 2012, in timp ce valoarea despagubirilor platite a scazut cu 13,8%, la 478,3 milioane de lei. Asigurarile auto si cele de bunuri si proprietati continua sa fie segmentele cu cele mai ridicate ponderi in structura veniturilor Allianz-Tiriac. Fata de nivelul de 575,8 milioane de lei, consemnat in 2012, vanzarile de polite auto au avansat, in 2013, cu 1,5%, la 584,3 milioane de lei.

Politele Casco au generat venituri de 373,7 milioane de lei, in timp ce subscrierile RCA au contabilizat un volum de prime de 210,6 milioane de lei.
Asigurarile generale non-auto (bunuri si proprietati, raspundere civila generala, sanatate etc.) au consemnat o crestere a veniturilor 3,8%, fiind superioara dinamicii inregistrate de portofoliul auto (+1,5%). Primele subscrise pentru asigurari de bunuri si proprietati s-au situat la 164,9 milioane de lei in 2013. Circa o treime din aceste venituri reprezinta subscrieri in contul politelor de asigurari de locuinte.

Pe segmentul asigurarilor de viata, compania a realizat subscrieri de 102,8 milioane de lei, nivel foarte apropiat de valoarea din 2012 (102,4 milioane de lei). Structura portofoliului a ramas echilibrata, asigurarile traditionale avand o contributie de 49,5% la realizarea veniturilor anuale, in timp ce subscrierile de produse cu componenta investitionala reprezinta 50,5%.

In valoare absoluta, veniturile din prime de asigurari traditionale ce ofera randamente investitionale garantate s-au situat la 50,9 milioane de lei in 2013, inregistrand o crestere de aproape 3% comparativ cu anul anterior. Produsele de asigurari de viata cu componenta investitionala au generat venituri anuale de 51,9 milioane de lei, cu 1 milion de lei sub nivelul inregistrat cu un an inainte.

Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac. La nivelul anului 2012, Allianz-Tiriac s-a plasat pe locul trei in topul asiguratorilor locali in functie de nivelul primelor subscrise, dupa Astra si Omniasig. Anul trecut, piata asigurarilor a atins 8,29 miliarde de lei, cu 0,4% mai mult fata de 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri