Banca Transilvania a incasat 120,82 milioane lei in urma subscrieri a 345,21 milioane de actiuni emise de banca in procesul de majorare de capital social, care a ajuns la 360,9 milioane lei, a informat un comunicat transmis, vineri, de conducerea bancii catre Bursa de Valori Bucuresti.
Cele 9,885 milioane de actiuni ramase nesubscrise vor fi anulate, se mentionaza in comunicatul transmis de conducerea bancii. Aceasta este inca o dovada a increderii investitorilor in perspectivele bancii si in potentialul sau de crestere continua si ne va stimula sa atingem obiectivele propuse pentru acest an atat in ceea ce priveste cota de piata cat si in ceea ce priveste profitabilitatea, a decalrat presedintele consiliului de adminsitratie al bancii Horia Ciorcila, citat de NewsIn.

Banca Transilvania a anuntat majorarea de capital social cu peste 156 de milioane de lei noi. Subscrierea s-a desfasurat pana la data de 30 iunie 2006. Pretul unei actiuni oferite in acest proces este de 0,35 lei noi pe actiune. Majorarea s-a realizat prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net (80,48 milioane lei), prin utilizarea primelor de emisiune integral incasate (40,07 milioane lei), precum si prin noi aporturi ale actionarilor in valoare de 35,5 milioane de lei.

Ca urmare, fiecare actionar inregistrat in Registrul actionarilor la data de 12 mai va avea dreptul sa primeasca cate 150 actiuni la fiecare 1.000 actiuni detinute, la un pret de 0,35 lei/actiune. Subscrierea poate avea loc pana la finele lunii iunie. Banca Transilvania si-a propus un profit brut de 132 milioane de lei (1.300 miliarde lei vechi) pentru acest an, cu aproape 20% mai mare decat cel din 2005. In urma acestui proces, capitalul social al bancii a crescut de la de la 236,7 milioane lei la 360,9 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri