Alpha Bank Romania, jucator de talie medie din piata bancara, isi completeaza oferta de produse adresate clientilor premium cu un nou card de debit, ce ofera facilitatea de amanare a debitarii din cont a tranzactiilor efectuate la comercianti, potrivit bancii.

Produsul, denumit Alpha MasterCard World, este un card de debit, ce ofera facilitatea de amanare a debitarii din cont a tranzactiilor efectuate la comercianti, "un mecanism prin care clientii beneficiaza de pana la 15 zile suplimentare de dobanda pentru soldul contului curent", se arata in comunicatul de presa al bancii.

Alpha MasterCard World inglobeaza si alte programe - de la ofertele exclusiviste, prin MasterCard Elite, la recompense pentru fiecare tranzactie in parte prin MasterCard Recompense, precum si un plus de confort in timpul calatoriilor, oferit de asigurarea de calatorie oferita de banca.

Prin programul MasterCard Recompense, pentru fiecare tranzactie la comercianti, clientii primesc puncte pe care le pot transforma in gadget-uri, iar prin programul MasterCard Elite clientii bancipot beneficia de oferte exclusive la comerciantii parteneri.

Noul card, ce poate avea atasate pana la doua conturi curente, in lei si euro, ofera, de asemenea, facilitati prin serviciului Concierge si a cardului Priority Pass ce permite accesul in peste 600 de saloane VIP Lounge in aeroporturi situate in peste 100 tari.

Alpha Bank este prezenta pe piata din Romania unde ofera o gama larga de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice cat si pentru sectorul de corporate. Alpha Bank a inregistrat in Romania, in primele noua luni ale anului trecut, pierderi de 10,3 milioane de euro, in scadere cu 34,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent. In acelasi timp, provizioanele au scazut cu 15%, la 54,6 milioane de euro.

Cheltuielile operationale au avansat cu 1,2%, la 63,7 milioane de euro. Cota Alpha Bank pe piata creditelor din Romania a scazut la 5,7%, de la 6,1% la sfarsitul primului semestru. Rata creditelor neperformante a coborat usor, de la 14,3% la sfarsitul lunii iulie la 14,1%.

Soldul creditelor a scazut cu 4,9% in primele noua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,99 miliarde de euro. La sfarsitul primului semestru, soldul creditelor era de 2,02 miliarde de euro. Pe segmentul ipotecar, soldul creditelor Alpha Bank, de 830 milioane de euro, este cu 6,5% sub nivelul perioadei similare a anului trecut. La 30 iunie, soldul creditelor era de 810 milioane de euro.

Soldul creditelor de consum a crescut cu 54,9% fata de septembrie 2012, la 327 milioane de euro, dar este sub nivelul de 335 milioane de euro de la sfarsitul primului semestru. Imprumuturile pentru companii au coborat cu 10,4% fata de intervalul similar din 2012, la 1,83 miliarde de euro, fiind sub nivelul de 1,87 miliarde de euro din luna iunie.

Banca detine un portofoliu al depozitelor de 1,35 miliarde de euro, in crestere cu 22,8% comparativ cu septembrie 2012. In luna iunie portofoliul depozitelor era de 1,3 miliarde de euro. Alpha Bank are in Romania 2.057 de angajati si 149 de sucursale. La nivel de grup, Alpha Bank a inregistrat pierderi inainte de taxe de 724,7 milioane de euro. In urma consolidarii in grup a Emporiki Bank, Alpha Bank a inregistrat un profit net de 2,47 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri