Actualul presedinte al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, este propunerea premierului pentru conducerea gigantului ASF, zdruncinat in ultimele luni de scandaluri de coruptie si scandalul salariilor monstruoase. Daca va fi investit de Parlament, Negritoiu ar putea aduce ASF-ului imaginea unui profesionist din mediul bancar, cu o vasta experienta in sferele inalte ale puterii sub guvernarile PSD.

are o experienta de 15 ani ca bancher in cadrul ING Bank, unde a ocupat pe rand functii executive, ajungand pana la urma CEO. In prezent, bancherul de aproape 64 de ani este intr-o pozitie non-executiva de presedinte al bancii si presedinte al Consiliului de Supraveghere. El se defineste drept un consultant si, dupa cum mentioneaza pe blogul personal, se simte bine in postura de "intelept" pe langa echipa mai tanara din banca.

Cu toate acestea, experienta bancherului in piata de capital este minima, avand dupa cum singur declara o pozitie conservatoare fata de risc.

"Sunt conservator fata de risc, nu ”joc” la bursa, nu am afaceri proprii. Am avut o tentativa – mai degraba din pasiune – cu o mica ferma de albine, Apicornu, in care am investit cam 10.000 dolari; dar pe care am lichidat-o fiindca nu a gasit clienti. Sau nu am dedicat suficient timp acestei activitati… Probabil, ca in orice, succesul vine la pachet cu multa sudoare…

Negritoiu a absolvit cursurile Facultatii de Comert Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1973) si mai apoi cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (1980) la “fara frecventa”.

"Nu m-am oprit aici cu dezvoltarea personala: am obtinut titlul de doctor in stiinte economice la ASE Bucuresti in anul 1995, cu teza “Investitiile straine si tranzitia la economia de piata” (pe care am si publicat-o in anul urmator sub titlul “Salt inainte” si merita citita, este inca actuala). Si am primit si titlul academic de Doctor honoris causa al Universitatii Hertdforshire (Anglia), in 1993", mentioneaza presedintele ING pe blog.

Cariera lui Misu Negritoiu

  • presedinte al ING Bank Romania septembrie 2012 - prezent
  • CEO al ING Bank Romania ianuarie 2010 - septembrie 2012
  • manager general ING Wholesale Banking Romania august 2006 - ianuarie 2010
  • manager general adjunct Wholesale Banking ING mai 1997 - august 2006
  • Membru al Parlamentului Romaniei si vicepresedinte al Comitetului pentru integrarea Romaniei in UE din Camera Deputatilor (1996-1997)
  • consilier al presedintelui Romaniei Ion Iliescu pe probleme economice 1994 - 1996
  • ministru de stat (Vice Prim-Ministru) si presedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie si Reforma in Guvernul condus de Nicolae Vacaroiu (1993, mai putin de un an)
  • deputat de Dolj in legislatura 1996-2000 ales pe listele PDSR (1996-1997)
  • presedintele Agentiei Romane de Promovare a Investitiilor Straine si Asistentei Economice din Strainatate (1990-1992)
  • Consilier economic al Ambasadei Romaniei in Statele Unite (1990)
  • reprezentant comercial al Romaniei in Statele Unite din pozitia de oficial al departamentului de analiza economica la Ministerul Comertului Exterior (1978-1985)
  • director cu delegatie la Arpimex, intreprindere care se ocupa cu exportul si importul de pielarie si incaltaminte (1985-1990)
  • ILEXIM, intreprindere de comert exterior care livra in strainatate produsele industriei locale (1973-1978)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri