Sefii BCR, BRD Soc-Gen, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank au depus actele pentru infiintarea primului patronat din sectorul bancar romanesc. Cele 4 banci vor sa invite cat mai multe institutii de credit in patronat.

Cele patru banci, ale caror active insumeaza peste 45% din totalul activelor din sectorul bancar si peste o treime din totalul salariatilor, au depus cererea de infiintare si actele constitutive la Tribunalul Bucuresti pentru infiintarea Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR). Se estimeaza ca procesul de inregistrare al organizatiei patronale ar putea sa se incheie pana la
sfaraitul primului semestru al acestui an.

“Demersul nostru are in vedere intrunirea atributelor formale ale unei organizatii profesionale ce poate reprezenta interesele sectorului bancar la toate nivelurile, anume social, institutional si ca angajatori,” a mentionat Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, care a fost desemnat presedinte al Consiliului Director al CPBR.

Romania este una dintre putinele tari europene in care nu a fost infiintata o asociere care sa intruneasca toate atributele oficiale ale unei organizatii patronale a sectorului bancar. Ca orice asociatie patronala, CPBR isi propune sa promoveze interesele membrilor sai in relatiile cu autoritatile, sindicatele si alte institutii. Membrii fondatori ai CPBR subliniaza faptul ca infiintarea organizatiei patronale nu este o alternativa la Asociatia Romana a Bancilor (ARB), ci este o organizatie complementara acesteia, cu atat mai mult cu cat membrii fondatori ai CPBR sunt si membri ai ARB.

Componenta initiala a Consiliului Director al CPBR este urmatoarea: Steven van Groningen (Raiffeisen Bank) - presedinte, Rasvan Radu (UniCredit Tiriac Bank) - vicepresedinte, Philippe Lhotte (BRD – Groupe Societe Generale) - director si Tomas Spurny (Banca
Comericala Romana) - trezorier.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri