Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat, in 2013, credite de nevoi personale in moneda nationala de peste 1,5 miliarde lei, din care 40% au reprezentat descoperit de cont (overdraft) si carduri de credit.

Valoarea medie a creditului de nevoi personale a crescut cu 35% in a doua parte a anului trecut si cu 50% in primele luni ale acestui an, fiind sustinut de reducerile de dobanda si de cresterea interesului clientilor pentru refinantarea creditelor detinute.

"In ultimul trimestru (din 2013 - n.r.), BCR a facut progrese extraordinare in ceea ce priveste activitatea de creditare in lei si vedem semne reale pentru o revenire sustenabila a pietei", a declarat intr-un comunicat Andrew Gerber, director Produse Retail in cadrul BCR.

In acest context, banca incurajeaza plasamentele populatiei, astfel ca ofera o dobanda fixa de 3,75% pe an la depozitele constituite pana la 30 aprilie pe o perioada de trei luni, din bani noi. Dobanda standard pentru un depozit pe trei luni este de 2,7% pentru sume de pana in 20.000 de lei, 2,8% pentru sume cuprinse intre 20.000 lei si 100.000 lei si de 2,9% pentru plasamente de peste 100.000 lei, scrie Mediafax.

Volumul agregat al creditelor acordate clientilor anul trecut (inainte de provizionare, IFRS) a scazut cu 12,2%, la 46,73 miliarde lei (10,45 miliarde euro), activitatea noua de creditare fiind afectata de cererea slaba si reusind doar partial sa compenseze rambursarile si contractia portofoliului de credite. Banca intentioneaza sa se concentreze asupra creditarii in lei, astfel incat sa inverseze combinatia de valute in cadrul portofoliului de credite pe termen mediu si lung.

Sumele datorate clientilor au scazut cu 1%, la 37,49 miliarde lei (8,38 miliarde euro). BCR este in continuare cea mai mare banca de pe piata locala dupa active, in pofida scaderii acestora cu 8,9%, la 66,72 miliarde lei (14,92 miliarde euro) la 31 decembrie 2013, fata de 73,28 miliarde lei la 31 decembrie 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri