Erste Bank ia in considerare mutarea sediului de la Viena la Praga in urmatorii ani, a declarat Milos Zeman, presedintele Cehiei, citat de praguemonitor.com.

Oficialul ceh spune ca informatia a aflat-o in urma unei discutii cu seful Erste Group, Andreas Treichl. Erste controleaza Ceska sporitelna, cea mai mare banca din Cehia in functie de numarul de clienti.

Hana Cygonkova, purtator de cuvant Erste Group, mentioneaza ca banca austriaca va construi un nou sediu in Viena, care va fi gata in 2015, si care va gazdui atat sediun Erste Bank Austria cat si sediul altor subsidiare austriece. Cygonkova nu a exclus insa mutarea sediului in Cehia.

“Pentru orice companie exista trei factori semnificativi: mediul fiscal, stabilitatea politica si economica, precum si euro ca moneda nationala”, a declarat Hana Cygonkova.

Daca Erste isi va muta sediul de la Viena la Praga, ar fi pentru prima data cand o banca isi muta sediul central intr-o tara unde se afla o subsidiara, a spus presedintele ceh, in cadrul unei conferinte de presa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri