Otto Broker, cel mai mare angajator din brokerajul in asigurari din Romania, mizeaza in acest an pe intermedieri de peste 7 milioane lei pe segmentul asigurarilor de credite comerciale si garantii, in crestere cu 25-30% comparativ cu 2013.

"Avem incredere in potentialul de dezvoltare a asigurarilor de garantii si a asigurarilor de credit comercial si estimam ca, la nivelul intregii piete, cresterile ce vor fi inregistrate pe aceste linii de asigurare, in 2014, vor fi de 25-30%", declarat , managing partner al Otto Broker.

In 2013, Otto Broker a intermediat prime de asigurare aferente politelor de credit comercial si de garantii in valoare de 5 milioane lei, nivel in crestere cu aproape 130% comparativ cu anul precedent.

"Sutem cel mai mare broker independent cu afaceri pe aceste linii de asigurari, in prezent, iar acesta este rezultatul directiei strategice pe care compania a initiat-o in urma cu patru ani. Estimez ca, pana la sfarsitul anului 2014, primele intermediate de Otto Broker pentru asigurarile de credit comercial si asigurarile de garantii vor ajunge la 6,5-7 milioane lei", precizeaza Victor Sraer.

Din portofoliul de clienti ai Otto Broker care au incheiat asigurari de credit comercial si de garantii pentru a-si creste cifra de afaceri si profiturile fac parte companii din sectorul de constructii, productie si distributie, precum si alte categorii de prestatori de servicii.

In functie de produsul de asigurare utilizat si de natura activitatii, companiile care se protejeaza prin intermediul asigurarilor de credit comercial si/sau de garantii au acces la o serie de beneficii diverse – pot debloca sau evita blocarea unor sume retinute cu titlu de garantie pentru buna executie a lucrarilor (cum ar fi cash-ul colateral solicitat pentru diverse instrumente bancare de garantare) si pot avea un acces mai bun la linii de finantare pentru capital de lucru.

"Un exemplu recent de dauna gestionata de Otto Broker pe o polita de credit comercial este al unui client companie de distributie, care a asigurat o cifra de afaceri de aproape 15 milioane lei, a platit o prima de asigurare de 75.000 lei si a incasat o despagubire de 120.000 lei, reprezentand livrari de marfa catre un client propriu, care si-a declarat insolventa peste noapte", arata Victor Sraer.

Otto Broker a lansat "Atelierul de profit prin asigurari"

Contextul economic actual arata ca asigurarile de credit comercial sau cele de garantii sunt utile si necesare, avand in vedere ca numarul insolventelor este in crestere, iar accesul la finantari este in continuare dificil. Mai mult decat sa ofere protectie, atunci cand aceste instrumente sunt la indemana unei companii dinamice, cu management orientat catre crestere, ele pot oferi rezultate, iar "Atelierul de profit prin asigurari" va prezenta experienta Otto Broker in acest sens.

Otto Broker a lansat, la Iasi, in data de 15 aprilie 2014, programul "Atelierul de profit prin asigurari". Evenimentul de la Iasi este realizat in parteneriat cu societatea de asigurari Omniasig VIG si isi propune sa prezinte antreprenorilor si managerilor de companii cum pot fi folosite asigurarile de garantii si asigurarile de credit comercial ca instrument pentru cresterea afacerior si a profitului.

Programul se adreseaza companiilor din orice sector economic, avand in vedere ca cele doua tipuri de produse reprezinta instrumente utile atat pentru protectia riscului de neincasare a facturilor cat si pentru dezvoltarea afacerilor pe noi piete, castigarea unor alte categorii de clienti sau pentru consolidarea relatiilor cu clientii existenti. La Iasi, Otto Broker a dezvoltat un proiect de extindere a Diviziei Corporate a companiei, cu sprijinul unei echipei puternice create in zona Moldovei. In 2014, "Atelierul de profit prin asigurari" va continua in Bucuresti, Timisoara si Brasov.

Otto Broker este un broker de asigurare generalist, cu afaceri atat pe segmentul de retail cat si pe cel de corporate. Peste 130.000 de clienti persoane fizice si peste 8.000 de client persoane juridice folosesc serviciile companiei. In 2013, volumul primelor intermediate de Otto Broker s-a situat la aproape 11 milioane de euro, nivel in crestere cu 18% fata de anul anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri