Ministerul Finantelor Publice, actionarul majoritar al EximBank, a nominalizat pentru cea de-a doua pozitie de vicepresedinte al Consiliului de Administratie si vicepresedinte executiv al bancii pe Crina Cosma, nominalizare ce urmeaza sa fie transmisa BNR in vederea autorizarii.

Crina Cosma (63 de ani) dispune de experienta in domeniul bancar acumulata pe parcursul activitatii de conducere desfasurate in cadrul Bancii Romanesti, membra a grupului National Bank of Greece - unde in perioada 2007 – 2013 a ocupat pozitia de director general Adjunct si apoi de consilier director general. In acest interval, intre 2009 – 2010, a asigurat conducerea Bancii Romanesti ca interimar pana la numirea si autorizarea de catre BNR a unui nou director general.

Cariera in domeniul bancar include si Bancpost – unde a ocupat pozitii de director general sector operatiuni si suport si director general adjunct (2003 - 2007), dar si Alpha Bank (1998 – 2003). Este absolventa a Academiei de Studii Economice – Facultatea de Finante si a urmat o serie de cursuri post universitare.

Actionarul majoritar al EximBank este statul roman care detine, prin Ministerul Finantelor Publice, 95,37% din capitalul social, restul actiunilor fiind in posesia SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Muntenia. Din toamna anului 2012, EximBank este condusa de Traian Halalai - presedinte si Paul Ichim – vicepresedinte.

EximBank se adreseaza exclusiv persoanelor juridice, portofoliul de produse axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare - permitand bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca a incheiat anul 2013 cu un profit net de aproape 50 de milioane de lei, nivel de patru ori mai mare fata de 2012, in conditiile dinamizarii activitatii comerciale si gestionarii eficiente a resurselor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri