Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat luni preluarea Nextebank de catre fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), au declarat pentru wall-street.ro surse din piata financiara.

EEAF a semnat in ultima zi din 2013 contractul de achizitie a Nextebank Romania prin preluarea pachetului majoritar de actiuni detinut de MKB Bank Zrt Ungaria. Incheierea tranzactiei a fost conditionata insa de obtinerea aprobarii din partea Banci Nationale a Romaniei, autorizare care a avut loc luni, 28 februarie, conform informatiilor din piata.

EEAF, vehicul de investitii ce succede fondului de investitii Balkan Accession Fund, este este al treilea fond de private equity administrat de Axxess Capital. Fondul de private equity are ca investitori institutionali BERD, EIF, DEG si BSTDB, conform anuntului facut de administrator.
Axxess Capital este un administrator de investii independent cu prezenta in Europa de sud-est in ultimii 8 ani. Istoricul investitiilor sale a inceput cu mai bine de 15 ani in urma cu Fondul Romano-American de Investitii si include un numar de peste 35 de tranzactii incheiate pana in prezent dintre care 10 sunt in sectorul serviciilor financiare iar 7 dintre acestea in Romania.

Maghiarii de la MKB au incheiat astfel a doua incercare de a vinde subsidiara locala aflata pe pierderi de mai multi ani. In 2012, Nextebank a fost foarte aproape de a intra pe mainile unui alt fond de investitii, PineBridge Investments, controlat de un miliardar din Hong Kong, dar Banca Nationala nu si-a dat avizul.

Axxess Capital, condus de Horia Manda, mai este prezent pe piata financiara din Romania prin INF-ul Patria Credit, specializat in credite rurale, si prin casa de brokeraj Intercapital Invest.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri