IFC, membra a Grupului Banca Mondiala (BM), a anuntat ca va furniza finantare de pana la 20 milioane euro companiei cehe APS Holding pentru preluarea de active neperformante din regiune. Sunt vizate pana la 30.000 de credite problematice in Romania.

Acordul vizeaza achizitia, in parteneriat de catre IFC si APS, a unor portofolii de active neperformante, inclusiv credite retail si ipotecare, imprumuturi catre companii mai mici sau mai mari, se arata intr-un comunicat publicat marti de IFC (International Finance Corporation). "Numai in Romania, parteneriatul ar putea rezolva pana la 30.000 de credite problematice, ar inlatura aceste active din bilanturile bancilor si ar elibera capital pentru creditare", se spune in comunicatul citat de Mediafax.

APS Holding este o companie de management al datoriilor si gestionarea investitiilor neperformante cu sediul in Cehia si cu operatiuni in Cehia, Romania, Slovacia, Polonia si Serbia. Acordul cu IFC vizeaza credite din Romania, Bulgaria, Muntenegru, Serbia si, posibil, alte state din estul si sudul Europei.

"Prin aceste investitii, IFC se va asigura ca bancile vor putea continua sa furnizeze acces la finantare pentru companii si persoane, esentiala pentru revenirea economica", a declarat in comunicat K. Aftab Ahmed, director IFC pentru institutii financiare si private equity. Acordul face parte din "Debt and Asset Recovery Program" al IFC, care vizeaza preluarea si solutionarea activelor neperformante, refinantarea debitorilor viabili si restructurarea intreprinderilor mici si mijlocii. Institutia a alocat pana in prezent in cadrul acestui program fonduri proprii de peste 1 miliard de dolari si a mobilizat finantare de 2,7 miliarde de dolari. Bancile au descarcat pana in prezent, prin acest program, credite neperformante cu o valoare de pana la 25 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri