Compania Grawe Romania a incheiat anul 2013 cu un profit brut de 2,74 milioane de lei, dublu fata de anul precedent, in timp ce veniturile din subscrieri au scazut cu 6%, la 51,3 milioane de lei, potrivit datelor asiguratorului.

In 2013, piata asigurarilor generale si de viata a atins 8,29 miliarde de lei, cu 0,4% mai mult fata de anul precedent. Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile s-au redus cu 8,27%, la 1,653 miliarde de lei, noteaza Mediafax.

"Grawe Romania a reusit - inca de la infiintarea sa in anul 2000 - sa fie profitabila in fiecare an. Fara a fi impresionante, aceste profituri au fost constante si satisfacatoare, iar anul 2013 nu a facut exceptie. Rezultatul este cu atat mai remarcabil cu cat a fost obtinut intr-un mediu de afaceri a carui dinamica este o continua provocare. Consideram ca in 2013 am creat o baza solida pentru cresterea pe care ne-o dorim", a declarat directorul general al Grawe Romania, Paul Swoboda, intr-un comunicat de presa.

Anul trecut, valoarea totala a daunelor platite de companie a fost de 1,96 milioane lei, de la 3,5 milioane de lei in 2012, iar totalul activelor s-a ridicat la 356,35 milioane lei. Coeficientii de lichiditate au fost 7,4 pentru asigurarile de viata si respectiv 818,8 pentru asigurarile generale, depasind confortabil limita minima (1) impusa de legislatia in vigoare.

Grawe Romania este prezenta pe piata de asigurari din Romania din anul 2000, ocupand la sfarsitul anului 2012 locul 9 in clasamentul societatilor de asigurari de viata dupa nivelul primelor subscrise. Din 2008, societatea a intrat si pe segmentul asigurarilor generale, prin furnizarea de polite pentru bunuri si proprietati. La nivelul anului 2012, ponderea asigurarilor generale in totalul subscrierilor companiei s-au situat sub 1%. Din 2010, Grawe este membru al Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite politele obligatorii pentru locuinte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri