Banca Transilvania a raportat pentru primele trei luni din an un profit net de 103,43 milioane lei, mai mare cu 22,6% fata de cel inregistrat in perioada similara de anul trecut, in contextul in care soldul creditelor a urcat cu 2,5%, iar activele au ajuns la 32,9 miliarde lei.

Banca a precizat ca in primul trimestru din 2014 a acordat, atat companiilor, cat si persoanelor fizice, peste 22.700 de credite noi, in valoare totala de 2,31 miliarde lei. Astfel, soldul creditelor a urcat cu 2,5% in trimestrul unu, la 19,64 miliarde lei.

Pe de alta parte, a treia banca din sistem dupa valoarea activelor are depozite atrase de la clienti in valoare de 26,67 miliarde lei, insemnand o crestere de 3,4% fata de trimestrul similar din 2013.

"Obiectivul major al bancii, pentru 2014, este cresterea veniturilor si eficientizarea proceselor. Cifrele arata cresteri semnificative ale volumelor tranzactiilor prin BT si ale veniturilor operationale, care cresc mai repede decat activele bancii. Clientii nostri folosesc din ce in ce mai mult servicii bancare oferite de BT, devenim banca lor principala. Pe partea de creditare focusul nostru este cresterea responsabila, unde segmentul persoane fizice si firme mici, adica retailul, ramane tinta principala", a spus Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania.

Veniturile operationale ale bancii au ajuns dupa primul trimestru la 425 milioane lei, cu 19% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost de 357 milioane lei. Marja neta a dobanzii a fost de 3,36%.

"Rezultatul pozitiv din anul 2014 al Bancii Transilvania a fost sprijinit inclusiv de initiativele de eficientizare a activitatilor, respectiv de cele de control al costurilor, care au dus la o imbunatatire a raportului cost/venit cu aproape 300 puncte de baza fata de trimestrul I 2013, ajungand la 46,9% in trimestrul I 2014", anunta banca.

Banca Transilvania a reusit sa isi sporeasca numarul de clienti activi ai bancii la 1,78 milioane.

Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 12,97% din totalul portofoliului de credite al Bancii Transilvania, la sfarsitul trimestrului I 2014, sub media sistemului bancar din Romania (23%). Gradul de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane si garantii ipotecare reprezinta 123,4%, avand un nivel relativ constant pe parcursul ultimilor doi ani.

In ceea ce priveste cheltuielile nete cu provizioanele pentru active si angajamente de creditare, banca a raportat un nivel de 102 milioane lei, iar soldul total al provizioanelor este de 2,61 miliarde lei, la data de 31 martie 2014, fata de 2,49 miliarde lei, la sfarsitul anului 2013.

Banca Transilvania a incheiat primul trimestrul cu un portofoliu de 2,14 milioane carduri, generand tranzactii cu 15% mai mari fata de perioada similara a anului precedent.

Afla si deciziile referitoare la dividende si noii membri ai CA luate ieri de actionarii Bancii Transilvania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri