Raiffeisen Bank a atras 500 milioane lei (112,7 milioane euro) printr-o oferta de obligatiuni cu maturitate la 5 ani. Raiffeisen Bank s-a imprumutat la o dobanda de 5,35% pe an, aceasta fiind a doua astfel de operatiune derulata de banca, dupa ce anul trecut a imprumutat de la investitori 225 milioane lei.

"Raiffeisen Bank Romania a inchis anticipat astazi la ora 17.00 emisiunea de obligatiuni negarantate in lei, cu o scadenta de cinci ani, cu o valoare nominala totala de 500 milioane lei, conform hotararii adunarii generale extraordinare a actionarilor. Investitorii care au participat la subscrierea acestei emisiuni de obligatiuni pe cinci ani primesc o dobanda de 5,35% pe an. Oferta a fost deschisa astazi (miercuri - n.r.) la ora 9:00 si a fost inchisa anticipat cateva ore mai tarziu, cand subscrierile au depasit suma maxima planificata. Emisiunea a fost plasata atat catre investitori locali, cat si catre investitori internationali de catre echipa de vanzari a bancii", se arata intr-un comunicat transmis de banca, citat de Mediafax.

Raiffeisen Bank Romania a depus deja o cerere la Bursa de Valori Bucuresti pentru listarea obligatiunilor, la fel cum a procedat si cu emisiunea lansata anul trecut. Banca a atras in luna iulie a anului trecut 225 milioane lei, printr-o emisiune de obligatiuni cu maturitate la trei ani si cu dobanda fixa de 5,5% pe an, printr-un plasament privat adresat investitorilor care cumpara fiecare titluri de cel putin echivalentul in lei a 100.000 de euro. Raiffeisen a raportat pentru anul trecut un profit net de 458 milioane lei, in crestere cu 17% comparativ cu rezultatul din 2012, cand a obtinut un castig de 393 milioane lei.

Principalul actionar al bancii este grupul austriac Raiffeisen Bank International, care detine 99,49% din actiuni. Valoarea activelor totale ale Raiffeisen Bank a crescut cu 11%, de la 5,31 miliarde euro la sfarsitul anului 2012 la 5,92 miliarde euro in decembrie anul trecut. Banca a acordat credite noi in valoare de 1,2 miliarde de euro in 2013, majoritatea fiind destinate companiilor. Numarul de sucursale ale bancii a crescut in Romania anul trecut, la 530 de unitati fata de 527 unitati cu un an in urma, in timp ce numarul de angajati a scazut de la 5.486 la 5.308.
Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Bank.

Banca are in prezent aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.500 de companii. La finalul anului 2013, reteaua Raiffeisen Bank numara 528 de unitati, o retea de peste 1.140 de ATM-uri si aproximativ 12.000 de EPOS-uri. La finalul anului trecut, banca avea 5.484 angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri