Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat joi ca nu a luat "un sfant" dividende anul trecut de la firma la care este actionar si ca nu va lua inca unul sau doi ani, dupa ce marti a declarat ca fiscalitatea este impovaratoare, compania sa platind trei miliarde lei vechi la stat intr-un trimestru.

"Marti am spus ca am dat toate impozitele si n-am luat un sfant dividende. N-am luat un sfant dividende de cand ... si nici nu cred ca o sa iau in continuare, un an sau doi", a comentat Isarescu, citat de Mediafax.

Isarescu a afirmat in urma cu doua zile ca fiscalitatea este chiar mai impovaratoare decat in urma cu doi ani si a dat ca exemplu, in lei vechi, suma pe care firma la care este actionar a trebuit s-o achite la stat intr-un singur trimestru.

"Nu mi-am schimbat parerea ca este greu sa faci afaceri in Romania. Mi se pare chiar mai greu. Parca nu s-a usurat. Intr-un trimestru am platit 3 miliarde de lei vechi catre stat. Mi se pare chiar prea mult, poate ca este o perceptie si poate ca sunt subiectiv. Dar nici chiar asa. Una-doua, ba impozit pe aia, ba pe profit, poate ne usureaza acum cu profitul reinvestit. Cand mi-a zis cat trebuie sa plateasca firma impozitul pe profit aproape ca i-am inchis telefonul in nas contabilului", a spus Isarescu.

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, la Giurgiu, raspunzand unei intrebari, ca guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei plateste taxe mai mari la stat pentru ca firma la care este actionar are profit mai mare "cum de altfel au toate companiile din Romania".

"Domnul Isarescu spune ca plateste taxe mai mari pentru ca are profit mai mare, ca nu s-a schimbat, dupa cum stiti, nici cota unica de 16 la suta, nu s-a schimbat nicio alta taxa care priveste mediul de afaceri. Are profit mai mult, cum de altfel au toate companiile din Romania si atunci, sigur, 16% cand e profitul mai mare acesta-i un semn bun, ca merge si afacerea domnului Isarescu si a celorlalti. Ceea ce spunea domnul Isarescu, si-i multumesc pentru sprijin, este faptul ca trebuie sa ne batem pentru cele doua masuri importante si anume scutirea de impozit a profitului reinvestit si aceasta este deja adoptata, intra in vigoare de la 1 iulie si cealalta este reducerea contributiei la asigurari sociale cu cinci puncte procentuale", a spus Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri