Ritmul de crestere a subscrierilor Carpatica Asig Sibiu a scazut de trei ori in primul trimestru al acestui an, de la 94,5% la 30,6%, iar veniturile companiei au atins 164 milioane de lei, a anuntat asiguratorul.

In primul trimestru al anului 2013, fata de martie 2011, subscrierile companiei au crescut cu 95,4%, la 125,9 milioane de lei.

"Primele subscrise de Carpatica Asig s-au majorat cu o medie de 30,58% in primul trimestru al anului 2014 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013. Valoarea totala a subscrierilor din perioada analizata depaseste 164 milioane de lei. Cu exceptia politelor de bunuri si cladiri, toate liniile de business au inregistrat cresteri semnificative", se arata intr-un comunicat al Carpatica Asig, citat de Mediafax.

In perioada analizata, despagubirile achitate clientilor asigurati au crescut cu 22,2%, la aproape 94 milioane de lei, de la la 76,8 milioane de lei in martie 2013. Potrivit asiguratorului, volumul politelor a inregistrat scadere de 4,69% pe segmentul RCA, pe fondul politicii de dezvoltare a subscrierilor pe produse non-RCA.

Pe segmentul bunuri si cladiri, reducerea cu 7,98% a politelor emise de Carpatica Asig are drept cauza scaderea generala a pietei asigurarilor de locuinta. Societatea si-a inceput activitatea in 1996, sub denumirea ASA Asigurari Atlassib.

Actiunile companiei sunt detinute de Atlassib Sibiu - 92,42%, Transcar Sibiu - 6,97%, Corneliu Tanase - 0,08% si Aurel Albu - 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comertului. Parte a grupului financiar Carpatica, compania are la nivel national peste 90 de unitati, colaboreaza cu peste peste 5.000 de intermediari si practica doar asigurari generale (non-viata). Grupul Carpatica este detinut de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri